HRVATSKI KUP

Opatija je 2014. skoro izbacila Dinamo, a njihov trener dao je kultnu izjavu

"ČUT ćemo se nešto poslije, baš razgovaram s vašim kolegama iz druge kuće", javio nam se usred gužve Zoran Bogolin, dugogodišnji trener trećeligaša NK Opatije koja danas od 17:30 na Kantridi dočekuje Dinamo u osmini finala hrvatskog Kupa. 

Za njega je ovo drugi susret s Modrima u Kupu i mnoge zanima što će reći uoči novog okršaja s prvacima. Prvi je susret vodio protiv Zorana Mamića 2014. i skoro kreirao senzaciju u famoznoj utakmici gdje je zagrebački klub spasio živu glavu spornim penalom u posljednjim minutama.

Golom Antuna Dunkovića Opatija je vodila 1:0 do sudačke nadoknade, a onda je sudac Igor Križarić dosudio sporan penal za goste koji su izjednačili. Otišlo se u produžetke i tu je Angelo Henriquez zabio tri gola da bi završilo 2:4.

Ostali su veliki repovi nakon toga, a uoči te utakmice prije pet godina Opatijin trener je dao originalnu izjavu:

"Što možeš drugo učiniti kad pobijediš Dinamo? Ja u Hrvatskoj više nemam koga pobijediti, je l’ tako?"

Upitali smo ga razmišlja li slično uoči susreta s Nenadom Bjelicom.

"I dalje tako mislim, nego što, pri takvom stavu su svi treneri. Ovo je stvarno atomski Dinamo, fizički fenomenalan, odlični su u duelima, okomici, imaju strašnu disciplinu...", priča pa nastavlja:

"Atalanta je fizički najmoćnija momčad u talijanskom prvenstvu pa ih je Dinamo glatko natrčao i dobio. Nema se tu što tražiti, to je za nas puno fešte, a nešto manje nogometa. Promijenile su se situacije. Mi ćemo čekati jedan lošiji Dinamo, ma neka se rasprodaju", govori uz osmijeh Bogolin pa dodaje:

"Tako bismo i mi drugi imali šanse za dobiti ih. Nemamo očekivanja, samo fešta. Mislim da je igrati protiv njih užitak, volio bih da mogu zamijeniti svih 20 igrača, da svi igraju. Šteta što nije prijateljska."

"Ja sam ofenzivac, ali protiv Dinama je to nemoguća misija"

Utakmica će se igrati na Kantridi.

"To je veliki nedostatak za nas. Kod nas trava i teren nisu dobri, oni bi tu imali tehničkih problema što bi nama odgovaralo. Tada bi imali neke šanse. Ali ovako će atmosfera biti ljepša."

Vratili smo se na famoznu utakmicu osmine finala iz 2014.. Bogolin, dugogodišnji trener Opatije, ne traži krivca u sucima. Naprotiv.

"Ma ne, pustimo suce, oni su takvi kakvi su. Da smo mi zabili one šanse, bila bi sad druga priča, ne bi se o sucima uopće pričalo", objašnjava pa ističe:

"Uh... Najviše pamtim po onoj 85. minuti i dva zicera kad je Pivarić čistio s crte. Tad sam znao da ćemo izgubiti. Da je to ušlo, prošli bi, ali kad to nismo zabili, onda smo znali da je gotovo, vjerujte mi. Imali smo i sjajnu atmosferu, uz to."

Dinamo, u kakvom god sastavu istrčao sutra na Kantridi, opet je premoćan. Kako se onda spremiti za takvo što?

"Mi smo napravili jake pripreme uoči sezone, pa kad smo izvukli Dinamo, opet smo se jako pripremali. Samo, ja sam inače ofenzivac tip, ali protiv ovih to je nemoguća misija. Probat ćemo igrati 3-4-3 i što bolje zatvoriti prostor. U posjedu ne možemo dominirati, oni će dominirati šansama i posjedom. U takvim susretima vas mora pratiti sreća."

Pročitajte više