Opomena sucima kup-derbija: Burilo, ne ponavljaj brojne Križarićeve greške!

NIJE svima prvi polufinalni okršaj Dinama i Hajduka bio nezanimljiv - pažljivi promatrači složili su videokompilaciju s nizom grešaka glavnog suca Igora Križarića na štetu Splićana. U nekim situacijama u glavnoj su pak ulozi bili njegovi pomoćnici - Borut Križarić i Saša Fegeš.

Zbog katastrofalne prezentacije nogometaša jedne i druge momčadi sve ostalo uopće nije došlo do izražaja, pa je nekvalitetna predstava potpuno zasjenila jednako lošu izvedbu sudaca u utakmici Dinama i Hajduka. Zahvaljujući videu s YouTubea, garniranom ponekim komentarom na previde međimurskog trojca, otrgnuli smo iz zaborava kardinalne greške koje si suci tako velike utakmice ne bi smjeli dopustiti.

"Ono što Oko sokolovo zamrači, mi raskrinkamo. Iz prve polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa izdvajamo situacije koje su hvaljeni Igor Križarić i njegovi pomoćnici po našoj procjeni dosudili na Hajdukovu štetu. Možda nismo u pravu u svim situacijama, ali je u redu da ih se sve pokaže", stoji u opisu videa.

Iz priloženog videouratka najviše u oči bode činjenica da je Mario Mandžukić trebao puno prije Jurice Buljata dvaput požutjeti - od nekolicine spornih situacija koje su navedene možda je najbolje izdvojiti onu iz 29. minute, kada je udarni Dinamov napadač nakon dosuđenog igranja rukom napucao loptu preko Subašićeva gola (za skoro identičnu situaciju deset minuta prije kraja Buljat je "nagrađen" drugim žutim kartonom), valjanje po Borisu Pandži šest minuta kasnije ili onu iz 11. minute drugog dijela kada je njegovo mahanje rukama i gestikuliranje prema Igoru Križariću prošlo nekažnjeno.

Mandžukić nije jedini koji se "našao na udaru" autora videa - spomenut je i prekršaj Barbarića za žuti karton na centru nad Andrićem, Ettovi i Strinićevi opetovani dvoboji... Uostalom, sami procijenite.

Nakon pogledanog videa, a uoči uzvratne utakmice, slavonskom sudačkom trojcu (glavni Burilo, pomoćnici Conjar i Grgić) preporučujemo da pogleda navedenu kompilaciju kako im se ne bi potkrale iste greške kao i njihovoj međimurskoj "braći u crnom".

Pročitajte više