Oproštaj od zlata: Hrvatska u dramatičnoj utakmici poražena od Srba

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija zaustavljena je u polufinalu Svjetskoj prvenstva. Bolja je bila Srbija rezultatom 12:11.

Bila je ovo najgora partija izabranika Ratka Rudića na turniru. Obrana, koja je bila najjača karika naše igre je danas zakazala, a na razini nije bio ni vratar Josip Pavić. Dovoljno govori podatak do današnjeg susreta po utakmici najviše primali pet golova, dok je danas obrana kapitulirala čak 12 puta.

Kad se tome još pridoda nekoliko čudnih odluka sudačkog para, pogotovo Mađara Kiszelyja, jasno je da se bolje od ovog nije moglo. Barakude tako neće imati priliku braniti svjetsko zlato, a za broncu će se boriti s lošijim iz susreta Španjolske i SAD-a.

Počelo je dobro. Pavić je skinuo dvije lopte, Sukno i Bošković su zabili i odmah na počeku smo imali dva gola prednosti. Međutim, Sukno je promašio peterac, Srbi se bude i do kraja četvrtine okreću rezultat i dolaze do prednosti 4:3.

Druga četvrtina nam je donijela dosta problema. Nakon propuštenog igrača više, Obradović je skrivio peterac i Srbi su došli do plus dva. No, isti igrač nakon isključenje Udovičića zabija svoj treći gol i na odmor se odlazi s rezultatom 7:6.

Nakon toga Bušlje radi prekršaj za peterac i Srbi ponovo imaju plus dva. Nakon toga Barač pogađa stativu s igračem više, no Dobud, kojem su se suci danas nasvirali kontraprekrašaja, pogađa dva puta za redom i Hrvatska se vraća na 9:9. No, siguran je i Filipović u posljednju dionicu se ulazi s plus jedan za Srbe.

U drugoj polovici zadnjeg perioda, razbranio se Šora. Pokušavali su Sukno i Barač, ali nije išlo. Tri minute prije kraja Prlainović zabija Paviću kojem danas nije išlo. 11:9 za Srbe. No, Karač nas golom s pet metara vraća nadu. Filipović vraća na plus dva, no Buljubašić pogađa za 12:11. Srbi nakon toga gube loptu i Hrvatska 30 sekundi prije kraja ima napad za izjednačenje. Rudić zove time out i igra s dva centra, Hinićem i Dobudom. Ali, desetak sekundi prije kraja, Sukno nerezonski puca i Srbija odlazi u finale.

Pavić je na kraju skupio sam četiri obrane, Bošković je tri puta matirao Soru, a Karač je zabio dva gola s pet metara. Kod Srba su bili najbolji Filipović sa četiri i Udovičić sa tri gola.

Slabo smo koristili igrača više, zabili smo šest golova iz 13 pokušaja. Suci su svirali i dosta peteraca, bilo ih je 6, po tri na svakoj strani. Filipović je sve srpske iskoristio, dok je Sukno jednog promašio.

Prvi napad je za Hrvatsku. Suđen je prekršaj u napadu Hiniću.

Kapetan Samir Barač je zaradio isključenje, ali Pavić sjajno skida šut srpske reprezentacije.

Ponovo nismo iskoristili napad, Hinić je izgubio loptu.

Srbima je sviran faul u napadu, Pijetlović je napravio prekršaj.

Ovaj put je Hinić uspio izboriti isključenje.

Gol! Sjajno smo odigrali s igračem više, lopta je išla brzo i došla do Sandra Sukna koji para mrežu.

Nova obrana Pavića, za sada obrana odlično funkcionira. Imamo dva igrača više, Bošković to koristi, vodimo 2:0.

Dobra akcija Srba, lopta je došla do Prlainovića koji je bio na dva metra, Bošković ga je zaboravio. No, umalo je i to Pavić obranio. Nakon toga je pokušao Obradović, nije ušlo.

Novi gol za Srbe, ponovo nismo bili koncentrirani u obrani. Oba gola smo primili zbog nepažnje. Srbija igra dosta agresivno, zaradili su isključenje. Bošković koristi igrača više, ponovo vodimo.

Brzo se igra, Pijetlović je zabio s igračem više. Nakon toga je Pijetlović napravio faul na Suknu, suci su odlučili da je to petarac. Nema gola, Sandro je pogodio gredu.

Prvo vodstvo Srbije, zabili su s igračem više, Gak je strijelac. Nakon toga smo imali igrača više, ali Hinić ne koristi igrača više. Kraj četvrtine.

Druga četvrtina:

Ovaj put je Gak brži od Sukna, ali su Srbi potopili loptu. Nakon toga Dobud radi prekršaj u napadu.

Imali smo igrača manje, ali su Srbi izgubili loptu, ispala je Prlainoviću iz ruke. Imamo igrača više, Gak je zaradio drugo isključenje. Barač ne koristi prednost, Srbi su blokirali njegov udarac. No, i Srbi gube loptu.

Ponovo Dobudu sude prekršaj u napadu. Peterac za Srbiju, Obradović je napravio faul. Filipović je siguran, plus dva za Srbe.

Konačno gol za Hrvatsku, zabio je Miho Bošković. To mu je treći pogodak danas. Srbi rade faul u napadu, imamo napad za izjednačenje, ali ga Hinić ne korisiti.

Iskključnje za Srbe, moramo zabiti. Bošković je pogodio blok, ali i dalje imamo loptu. No Boškoviću je sviran faul u napadu.

Aleksić pogađa za novih plus 2 za Srbe.

Ne izgledamo dobro, Pavić i obrana nisu na razini na kojoj su bili proteklih utakmica, a u napadu smo bezidejni.

Novi peterac za Hrvatsku, Prlainović je napravio prekršaj. Barač će pucati.... Bravo, Samire, 6:5 je.

Novo isključenje, Burić je vani, Srbi imaju pet put igrača više. Nakon toga je izletio i Obradović, Udovičić s dva igrača više zabija za dva gola prednosti.

Suci nam ponovo sude kontraprekršaj. Ponovo Dobudu. Ali, srećom, ni Srbi ne koriste svoj napad. Konačno isključenje za Srbe, Dobud ga je iznudio. Moramo zabiti. Gol! Pogodio je Obradović. Realizacija igrača više 4/8.

Kraj je drugog dijela.

Treća četvrtina:

Opet je Skuno brži, imamo napada za izjednačenje. Gocić je zaradio treće isključenje. Karač je zabio, izjednačili smo!

Ali, Karač nakon toga zarađuje isključenje. Udovičić pogađa s igračem više, Srbi ponovo vode.

Srbima je suđen peterac nakon čega je poludio izbornik Ratko Rudić i zaradio opomenu.

Filipović je siugran s pet metara, 9:7, ponovo plus dva. Barač je pogodio gredu, lopta se odbila do Hinića koji je povučen, ali suci ništa ne sviraju.

Srbi ne koriste napad, odemo po gol. Pucao je Bušlje, Soro brani.

Hinić i Udovičić su zaradili isključenje, s tim da se srpski igrač više neće vraćati.

Konačno gol za Hrvatsku, zabio je Dobud na asistenciju Karača. Prekršaj Filipovića u napadu, imamo loptu za izjednačenje. Ali, suci sviraju prekršaj Obradoviću.

Gol za Hrvatsku! Izjednačili smo, sjajni Dobud je ponovo pogodio.

Ali, Srbi ponovo vode, zabio je Filipović. Pavić je tu mogao puno bolje reagirati, nije naš vratar na razini iz prošlih utakmica kad je sjajno branio. Ali, suci ponovo sviraju faul u napadu, ovaj put Hiniću. Nakon toga, odmah je i Srbima sviran faul.

Imamo 10-ak sekundi za posljednji napad, nema gola.

Četvrta četvrtina:

Ovaj put je Gak brži od Skuna, ali suci Srbima sviraju faul na dva metra. Nakon toga sviraju i nama faul i nakon toga isključenje Suknu.

Pavić skida udarac Filipoviću. Imamo igrača više, ali Skuno nije pogodio. Lopta je za Srbiju.

Isključenje Abramoviću, imamo igrača više. Barač je pucao, nažalost nema gola. Ali, su Srbi potopili loptu, novi naš napad. Ali, opet nema gola.

Ponovo nam sude isključenje, Burić će vani. Teška situacija je pred nama, imamo igrača manje i gol zaostatka.

Nažalost, Srbi su zabili. Prlainović je uspio zabiti iznad glave Pavića.

Tračak nade za naše, Aleksić je isključen, ali moramo zabiti gol.

Peterac za Hrvatsku. Karač je zabio, ponovo je minus jedan. Sad se moramo obraniti. Nismo uspjeli, Srbi su zabili iz peterca, Filipović je strijelac.

2:15 je do kraja, imamo dva gola zaostatka. Izgubili smo loptu, Srbija ima napad. No, i oni gube napad minutu i pol do kraja.

Bravo, Buljubašiću, gol za Hrvatsku. 12:11, imamo još vremena izjednačiti.

Srbi gube loptu, imamo napad za izjednačenje! Rudić zove time out.

Igramo i s Hinićem i s Dobudom. 30 sekundi do kraja! Imamo igrača više! Sukno puca preko gola, Srbija je u finalu.

Pročitajte više