Organizatori SP-a odlučili nas iritirati: Vuvuzele nikad neće biti zabranjene!

SVJETSKO prvenstvo prvih smo dana na televizorima gledali bez tona. A onda smo se ponadali da će vuvuzele napokon ušutjeti kad su protiv njih jedinstveno ustale zvijezde svjetskog nogometa, a glavni organizator Danny Jordaan izjavio da se razmatra upotreba ovog iritantnog navijačkog rekvizita.

> SVE O SP-u NA INDEXOVOJ TEMI

Ništa od toga. "Vuvuzele nikad neće biti zabranjene", izjava je glasnogovornika organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva Richa Mkhonda. "Ljudi diljem svijeta vole vuvuzele. Protivnici vuvuzela su u manjini. Nikad nismo raspravljali o ušutkavanju vuvuzela, to ne dolazi u obzir", rekao je Mkhondo i razbio nade svih navijača da će do kraja prvenstva ipak uživati u pravom navijanju.

"Zbog vuvuzela se na terenu gotovo nemoguće koncentrirati. Puno igrača ih ne voli, ali bojim se da ćemo se svi morati naviknuti", izjavio je portugalskim medijima Cristiano Ronaldo, jedan od najvećih nogometnih superstarova. "Među igračima nitko ne voli vuvuzele, ali moramo poštovati to što ih vole navijači", kaže Ronaldo.

Gorući problem Svjetskog prvenstva komentirao je i šef Fife Sepp Blatter. Nažalost, ni od njega ne stižu dobre vijesti. "Vuvuzele su tipične za južnoafrički nogomet, isto kao što neke druge zemlje imaju bongo bubnjeve", kaže Blatter, a glasnogovornik Mkhondo poručuje: "Gledajte na vuvuzele kao dio naše kulture, kao način na koji Južna Afrika slavi Svjetsko prvenstvo. Molimo naše goste da prihvate našu kulturu".

Pročitajte više