DRUGA HNL

Orijent srušio Dubravu u 95. minuti, Junak osvojio važne bodove u borbi za ostanak

Foto: Druga HNL

DANAS su odigrane zaostale utakmice 14. i 15. kola druge HNL. Oba ogleda igrana su u 13 sati, a snage su odmjerili Junak iz Sinja i Sesvete te Dubrava i Orijent.

Sinjski Junak s 3:1 je pobijedio Sesvete. Zagrebačku momčad u 13. minuti u vodstvo je doveo Marko Kastrati, ali Sinjani su već do kraja prvog dijela uspjeli riješiti utakmicu.

U devet minuta prvog poluvremena sve je bilo gotovo. Od 32. minute golove su zabijali Ivan Mastelić i Petar Bašić-Šiško koji je dva puta pogađao mrežu Sesveta.

Pobjeda u zadnjoj minuti

Dubrava je na domaćem terenu poražena od Orijenta nakon dramatične završnice. Pobjednički pogodak Orijenta zabio je Mateo Monjac u petoj minuti sudačke nadoknade. 

Prije njega je strijelac Orijenta bio Vedran Gerc koji je u petoj minuti zabio za vodstvo, a jedini strijelac Dubrave bio je Matija Fintić u 16. minuti susreta.

Važni bodovi za Junak

Junak je pobjedom protiv Sesveta osvojio važne bodove u borbi za opstanak pa ga sada samo tri boda dijele od Hajduka II koji je prvi izvan zone ispadanja, ali ima i utakmicu manje. Sesvete su devete s 22 boda.

Dubrava i Orijent nakon ove utakmice također imaju po 22 boda i nalaze se na 10. i 11. mjestu prvenstvene ljestvice druge HNL. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više