UFC

Ortega sredio Korejskog Zombija na eventu nesuđenog Delijinog debija

Foto: Getty Images

U GLAVNOJ borbi UFC Fight Nighta u Abu Dhabiju Brain Ortega jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio Chan Sung Junga, poznatijeg kao Korejski Zombi.

Bila je to prva Ortegina borba nakon što je u prosincu 2018. od Maxa Hollowaya doživio prvi poraz u karijeri. Ovo mu je 15. pobjeda, uz jedan no contest. Korejac je pak pokvario profesionalni omjer na 16-6.

Iako nije bio favorit, Ortega je dominirao borbom. Prvi put nakon 2014. morao je odraditi borbu do kraja i formalno čekati odluku sudaca, ali oni nisu imali nikakve dvojbe.

Na redu je borba s Volkanovskim za naslov

Ovom pobjedom Ortega je postao prvi izazivač Alexanderu Volkanovskom za pojas u perolakoj kategoriji.

Nagradu za izvedbu večeri dobila je Jessica Andrade, koja je nizom udaraca u tijelo natjerala suca da prekine njenu borbu s Katlyn Chookagian u samoj završnici prve runde.

Sunaslovna borba večeri trebala je biti ona između Ante Delije i Ciryla Ganea, ali ona je otkazana zbog kontroverznog ugovora koji je PFL, organizacija u kojoj se dosad borio, jednostrano produljila i spriječila ga da debitira u UFC-u.

Iako je priredba održana u Abu Dhabiju, budući da nije bilo gledatelja satnica je prilagođena američkom vremenu pa su prve borbe počele oko ponoći, a main card u 3 sata ujutro po lokalnom vremenu.

Svi rezultati main carda UFC Fight Nighta

Brian Ortega - Chan Sung Jung (jednoglasna odluka sudaca)
Jessica Andrade - Katlyn Chookagian TKO (1. runda)
Jimmy Crute - Modestas Bukauskas KO (1. runda)
James Krause - Claudio Silva (jednoglasna odluka sudaca)
Jonathan Martinez - Thomas Almeida (jednoglasna odluka sudaca)
 

Pročitajte više