WTA Tour

Osaka se predomislila, danas nastupa protiv Mertens

Foto: Getty Images

JAPANSKA tenisačica Naomi Osaka ipak je odlučila nastupiti u današnjem polufinalu Western & Southern Opena protiv Belgijke Elise Mertens. Pobjednica US Opena iz 2018. godine u srijedu se povukla s turnira zbog teškog ranjavanja Afroamerikanca Jacoba Blakea od strane policije koje je u nedjelju potreslo svijet.

Ipak, nakon razgovora s organizatorima turnira i generalnim direktorom WTA Steveom Simonom, Osaka je danas odlučila izaći na teren.

"Kao što znate, jučer sam se odlučila povući s turnira u znak podrške borbi protiv rasne nepravde. Bila sam i jesam spremna predati meč svojoj suparnici. No, nakon moje objave i dugotrajnih razgovora s WTA i USTA, prihvatila sam njihov zahtjev da zaigram u petak. Oni su odlučili odgoditi sve mečeve za jedan dan, čime je dodatno skrenuta pozornost na pokret. Zahvaljujem WTA-a i turniru na njihovoj potpori", napisala je 10. tenisačica svijeta u priopćenju.

Osaka se svojim primjerom pridružila zvijezdama iz NBA lige, MLB-a, WNBA-a, MLS-a i NHL-a, a podršku je dobila i od kolege tenisača Milosa Raonica.

Pročitajte više