EUROPSKE LIGE

Osam godina je u Manchester Unitedu, a sad kaže: Ne razumijem ovaj klub...

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED odradio je razočaravajuću sezonu. Dovedeni su Raphael Varane, Cristiano Ronaldo i Jadon Sancho, no zadovoljavajući rezultati nisu ostvareni. Juan Mata, koji je u mančesterski klub stigao 2014. godine, a očekuje se da će ga s istekom ugovora sada napustiti, za Athletic je govorio o problemima.

"Jasno je da smo na terenu radili pogreške. Mogli smo se i bolje nositi s određenim situacijama koje su se događale u klubu, s promjenama trenera i općenito negativnim stvarima. Standardi nisu bili zadovoljeni. Ako iskreno govorimo, nismo bili dovoljno dobri. Događale su se stvari koje su izvan naše kontrole, koje ne bi smjele utjecati na nas. Nismo smjeli dopustiti da se te stvari dogode", rekao je Mata.

"Potrebno je resetirati kulturu kluba. Standarde, što znači predstavljati ovaj klub, što moraš ispuniti da bi igrao za United i što se očekuje na i izvan terena. Stvari moraju biti jasne. Ovo je Manchester United. Onaj tko ne ispunjava standarde, nije dorastao klubu i ne bi trebao biti ovdje", smatra španjolski nogometaš.

Napušta klub u koji je došao 2014.

"Trener mora izvući najbolje iz svakog igrača. Nažalost, to se ove sezone nije dogodilo. To je za mene veći problem nego pitanje taktike", smatra 34-godišnji Mata, koji je ranije u karijeri igrao za Chelsea, Valenciju i mlađe uzraste Real Madrida.

"Kada razmišljaš o Manchester Unitedu, misliš o najvišoj mogućoj razini, barem sam ja to tako vidio odrastajući. Ne razumijem ovaj klub bez vrhunskih individualaca na svakoj poziciji", zaključio je Mata.

Pročitajte više