Osam golova i jedan čudesni klinac. Najbolja druga liga na svijetu počela spektaklom

Screenshot: SportKlub

HSV - SCHALKE 5:3. To je rezultat prve utakmice prvog kola nove sezone Druge Bundeslige odigrane pred 55 tisuća gledatelja na rasprodanom stadionu u Hamburgu. Pali njemački velikani možda igraju u drugoj ligi, ali to je najbolja druga liga na svijetu.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SPEKTAKL U HAMBURGU

Najbolja promocija najbolje druge lige na svijetu

Pokazao je to i golgeterski spektakl klubova koji su osvajali domaće i europske trofeje, a sada se u popularnoj Cvajti bore za povratak u elitu. Osam golova, nekoliko preokreta, dva gola u sudačkoj nadoknadi... Sve ovo samo je djelić najbolje promocije Druge Bundeslige u derbiju favorita za prvu ligu.

HSV je poveo u 17. minuti kada je Robert Glatzel pogodio za 1:0. Pet minuta kasnije 17-godišnji Assan Ouedraogo u debiju za Schalke velemajstorski prima loptu, šalje u prazno dvojicu čuvara i zabija za 1:1. Zapamtite ovog klinca jer je riječ o možda najvećem njemačkom talentu, koji se ovako predstavio u seniorskoj konkurenciju nakon što je U-17 reprezentaciju vodio do europskog naslova.

Reviju golova i preokreta prelomio je crveni karton

Schalke je preokrenuo u prvoj minuti nadoknade. Thomas Ouwejan je odbijenu loptu pretvorio u gol za 2:1. HSV se vratio u 56. minuti, kada je Laszlo Benes iz penala pogodio za 2:2. Isti igrač je četiri minute kasnije preokrenuo na 3:2 za HSV. No, pet minuta kasnije Simon Terodde bježi obrani domaćina i vraća Schalke na 3:3.

U 71. minuti meč je prelomilo što je Schalkeu isključen branič Ibrahima Cisse, ali gosti su bili sjajni i s igračem manje. HSV ih je slomio tek u sudačkoj nadoknadi. Prvo je Glatzel odlično izigrao obranu gostiju i zabio svoj drugi, a HSV-ov četvrti gol, a onda je Jean-Luc Dompe postavio konačnih 5:3.

Pročitajte više