OSAM NAJBOLJIH Poznati četvrtfinali parovi na League of Legends World Championshpu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Razigravanjem skupine A završila je grupna faza League of Legends World Championshipa. Sk Telecom T1 i Cloud9 posljednja su dva tima koja su osigurala prolaz među najboljih osam, a izvučeni su i četvrtfinalni parovi. 

>>Misfits je priredio novo europsko iznenađenje izbacivši Team SoloMid
 
>>Samsung Galaxy uništio snove G2 Esportsa na LoL World Championshipu
 
Iza nas je iznimno zanimljiva grupna faza LoL World Championshipa u kojoj smo vidjeli brojna iznenađenja. Nevjerojatan povratak Fnatica s kojim su ušli u povijest, prolazak Misfitsa među najboljih osam, ispadanje Team SoloMida i G2 Esportsa, kao i odlični nastupi kineskih ekipa u drugom tjednu prvenstva. 
 
Posljednji dan grupne faze u kojem se razigravala skupina A također je bio zanimljiv. EDward Gaming izgledao je kao potpuno drugačija ekipa nego prošli tjedan, a SK Telecom T1 je doživio prvi poraz i to od ahq e-Sportsa. Američki Cloud9 dobro je započeo dan, a prolazak mu je osigurao trostruku svjetski prvak savladavši kineski EDward Gaming.  Bez obzira na ispadanje EDward Gaming je posljednji dan natjecanja izgledao odlično, problem je bio prvi tjedan u kojem nisu upisali niti jednu  pobjedu.
 
Odmah po završetku grupne faze u kineskom Wuhanu izvučeni su četvrtfinalni parovi koji se sastoje od jednog pobjednika skupine i jednog drugoplasiranog. Četvrtfinalni mečevi igrat će se u Guangzhou Gymnasiumu, u Guangzhou, na tri dobivene (Bo5) umjesto dosadašnjeg jednog meča u grupnoj fazi. Nitko više nema pravo na grešku, svi mečevi su eliminacijski.
 
Foto: Riot Games
 
Najjači par u četvrtfinalu sigurno čine Longzhu Gaming i Samsung Galaxy, ali moguće je da to uopće neće biti napet meč. Dvije LCK ekipe dobro se poznaju i Longzhu Gaming veliki je favorit u tom dvoboju.
 
U petak u ranim jutarnjim satima na pozornicu će izaći SK Telecom T1 i europski doprvak Misfits. Ni najveći sanjari nemaju previše nade za europski tim u tom ogledu, ali biti će to ogromno iskustvo za mladu ekipu. 
 
Dan kasnije i drugi će europski predstavnik imati ogroman izazov ispred sebe. Fnatic će pokušati režirati novo čudo i izbaciti Royal Never Give Up, tim koji je doživio samo jedan poraz i to od strane G2 Esportsa. Možda PerkZ i društvo pomognu prijateljima iz Fnatica s pripremom, ali pitanje je hoće li i to biti dovoljno.
 
Posljednji četvrtfinalni par čine Team WE i Cloud9. Posljednja američka ekipa morat će u seriji do tri pobjede nadigrati Team WE pred domaćom publikom za prolaz u polufinale. Prolazak bilo koje zapadne ekipe bio bi pravo čudo. Ovako izgleda raspored.
 
19. listopad, 4:00 - Longzhu Gaming vs. Samsung Galaxy
 
20. listopad 4:00 - SK Telecom T1 vs. Misfits 
 
21. listopad 4:00 Royal Never Give Up vs. Fnatic
 
22. listopad 4:00 Team WE vs. Cloud9 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više