Osam osoba ozlijeđeno, 41 privedena tijekom i nakon jučerašnje utakmice

NAKON i tijekom jučerašnje utakmice Hajduk Dinamo u Splitu jedna je osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno; splitska policija privela je 41 navijača 24 navijača Dinama i 17 navijača Hajduka, priopćila je danas Policijska uprava splitskodalmatinska.

Teške ozljede - prijelom natkoljenice i jednog prsta ruke zadobio je navijač koji je pao s istočne tribine. Lakše su ozljede zadobili navijači u tučnjavama, četvorica policajaca prilikom intervencije, a tijekom utakmice i snimatelj HTV-a.

Protiv 13 osoba podnesene su kaznene prijave, i to protiv devet navijača zagrebačkog nogometnog kluba zbog nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvari i posjedovanja opojnih droga, te četiri prijave protiv navijača splitskog kluba zbog napada na ovlaštenu službenu osobu i oštečćenja tuđe stvari.

Naime, skupina je Dinamovih navijača u mjestu Konjsko šipkama napala trojicu mladića sa splitskog područja, pri čemu su trojica lakše ozlijeđena. Skupina je Hajdukovih navijača u Splitu kamenjem gađala kolonu autobusa s navijačima Dinama i oštetila jedan autobus, pa je policija intervenirala. Desetak navijača Hajduka i šest navijača Dinama sinoć su se u mjestu Klis-Grlo potukli ispred gostionice "Naprid bili", pri čemu su se međusobno gađali kamenjem, gajbama i bocama i počinili veću štetu na gostionici.

Zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, Zakona o javnom okupljanju i Zakona o osobnoj iskaznici, prekršajne prijave podnesene su protiv 26 osoba.

Sve su privedene osobe nakon završetka utakmice puštene.

Zabilježena su oštećenja na 14 vozila, i to na 11 osobnih automobila, dva terenska vozila, od kojih je jedan policijski, i na jednom autobusu.

Pročitajte više