HNL

OSIJEK - DINAMO 1:1 Dinamo zadržao prvo mjesto u sjajnom derbiju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK i Dinamo odigrali su 1:1 u 30. kolu 1. HNL u izravnoj borbi za naslov prvaka. Dinamo je tako zadržao dva boda prednosti u odnosu na Osijek uz utakmicu manje. Bio je to napet, borben i nogometno sjajan derbi u kojem je Dinamu pripalo prvo poluvrijeme, a Osijeku drugo.

Nenad Bjelica poslao je Osijek u 3-5-2 formaciji, a uoči utakmice napravio je dva iznenađenja. Igor Silva ostao je na klupi, kao i Ivan Santini. Na poziciji desnog beka zaigrao je Mato Miloš, a u napadu se našao Damjan Bohar.

Damir Krznar krenuo je u 4-3-3 formaciji s najjačih 11 bez ikakvih iznenađenja.

Dinamo rano poveo pa mu VAR poništio penal

Modri su poveli u petoj minuti preko Lovre Majera. Bio je to fliper u šesnaestercu Osijeka. Luka Ivanušec je ubacio s desne strane, kapetan Arijan Ademi spustio glavom na suprotnoj vratnici, a Lovro Majer ispred Mile Škorića zakucao u mrežu za vodstvo gostiju.

Dinamo je krenuo nakon toga još jače. Brzo su kombinirali igrači aktualnog prvaka, što im je u devetoj minuti donijelo šansu za 2:0. Razigrani Majer poslužio je Brunu Petkovića koji s 15-ak metara šutira pored gola Ivice Ivušića koji je već bio savladan.

U 14. minuti Mario Zebec svira penal za Dinamo. Mile Škorić naoko ruši Lovru Majera u kaznenom prostoru Osijeka. Zebec svira penal, a kapetanu Osijeka daje žuti karton. Ipak, nakon VAR provjere sve se poništava.

Osječani su pokušavali okomitim loptama kroz obranu Dinama proigravati Ramona Miereza, no najbolju šansu Osijek je imao u 34. minuti. Laszlo Kleinheisler iščeprkao je loptu Dinamovoj obrani i sam se sletio na Dominika Livakovića. Mađarski veznjak išao je dodavati, što je prozrela modra obrana, a onda je Petar Bočkaj iz odbijene lopte promašio cijeli gol.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Bjelica uveo Ercega i spasio se poraza

Bjelica je u od 46. minute na teren poslao Antu Ercega i to je dalo impuls domaćinu. Izašao je veznjak Josip Vuković, što je značilo da se Osijek otvorio. U 53. minuti Livaković sjajnom refleksnom intervencijom spašava Dinamo. Ramon Mierez šutirao je glavom, a Livaković je taj udarac s pet metara krajnjim naporom odbio.

Osijek izjednačuje u 64. minuti, strijelac je Erceg. Zabio je Osijekov napadač glavom poslije ubačaja Laszla Kleinheislera. Sjajno je Mađar proigrao Ercega koji se bacio i glavom poentirao za izjednačenje u Gradskom vrtu.

U 69. minuti Kristijan Jakić tuče u kaznenom prostoru domaćina, udarac blokira Škorić u zadnji tren. Osijek je u 75. minuti mogao do vodstva. Petar Bočkaj ubacio je s lijeve strane i tražio Miereza na drugoj vratnici. Argentinac nije stigao zahvatiti loptu i poslati je u mrežu Livakovića.

Osijek je u završnici utakmice krenuo na sve ili ništa, no Dinamo se uspio oduprijeti. Na kraju je Bartol Franjić duboko u sučevoj nadoknadi mogao donijeti bodove gostima, međutim, njegov udarac završio je u bloku.

Osijek 25. travnja gostuje kod Rijeke na Rujevici, Dinamo isti dan dočekuje Hajduk na Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više