HRVATSKI KLUBOVI U EUROPI

"Osijek je sad u Hrvatskoj drugi tim iza Dinama, ako ne i prvi"

Davor Javorovic/PIXSELL/Getty Images

OSIJEK je nakon drame penala ispao od CSKA Sofije u drugom kvalifikacijskom pretkolu Europa lige, a na klupi Bugara sjedio je legendarni Ljupko Petrović.

>>> VIDEO Osijek ovacijama dočekao svoju legendu i prvaka Europe sa Zvezdom

On je legenda Bijelo-plavih. Kao trener vodio je Osijek u Jugoslaviji od 1984. do 1987. te je ujedno i najbolji strijelac u povijesti kluba, sa 139 golova. Za klub je odigrao 542 utakmice.

UŽIVO Pressica nakon Osijekovog dramatičnog ispadanja od Bugara.

Posted by Index Sport on Thursday, August 1, 2019

Silno je nahvalio hrvatskog predstavnika.

"Mislim da je Osijek sad u Hrvatskoj drugi tim iza Dinama, ako ne i prvi", njegovo je mišljenje o momčadi Dine Skendera.

Mile Škorić i Petar Bočkaj promašili su penale.

"Drago mi je što sam vidio Osijek za protivnika, mlad, ambiciozan, znaju igrati... Meni je žao što su oni ispali, da smo mogli oboje proći, bilo bi najbolje. Ovaj tim je nezasluženo ispao. Igrali su dobro i u Sofiji i ovdje. Čestitam mladićima, neka nastave tako. Možda je baš na penalima došla do izražaja mladost. Strah. Moji igrači su nešto rutiniraniji", misli Petrović pa dodaje:

"Nije Osijek mene iznenadio, Osijek je u prvom poluvremenu igrao bolje nego mi. Nismo stajali dobro, imali smo problem s našom desnom stranom. Osijek je prijetio da riješi utakmicu u prvom poluvremenu. Čini mi se da je Osijek malo stao, možda su se sami uplašili da iz kontre ne dobiju gol, onda ne bi mogli dalje. Oni su pazili na sebe, mi sebe, iskustvo je pobijedilo."

Za 71-godišnjeg stručnjaka koji je trener CSKA postao uoči prve utakmice protiv Osijeka u Sofiji, ovo je bila posebno emotivna utakmica.

"Sretan sam što sam ponovno po pitanju nogometa bio u Osijeku, u gradu u kojem sam živio 25 godina i u kojem sam doživio puno lijepih trenutaka. Najljepše godine prošle su tu pa možete misliti kakvo sam imao opterećenje."

Pročitajte više