Osijek sprema jedan od najvećih transfera u povijesti kluba

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

ADRIAN LEON BARIŠIĆ (22) uskoro će potpisati za švicarski Basel. Protiv Istre je u remiju 4:4 odigrao svoje vjerojatno posljednje minute za Osijek. Ova informacija pojavila se tijekom utakmice Istre i Osijeka, a sada je i potvrđena za Index od izvora bliskih igraču.

Bosanskohercegovački stoper će napustiti klub za tri milijuna eura fiksne odštete, milijun eura potencijalnih bonusa i postotak od sljedeće prodaje. Tako će Barišić ući visoko na popis najvećih prodaja u povijesti Osijeka. Najskuplji je i dalje Mirko Marić od čije prodaje je Osijek zaradio sedam milijuna eura, ali već na drugo mjesto pretendira Barišić.

Mamić ga je htio

Na njemu je trenutno Boško Šutalo kojeg je Atalanta platila četiri milijuna eura, a Barišić bi, ako se ostvare svi bonusi i ako odradi gotovo pa ikakav transfer iz Basela, mogao premašiti taj iznos. Podsjetimo, ranije je Barišić bio opcija i za Dinamo.

U kontaktu s Osijekom oko Barišića je navodno bio sam Zdravko Mamić koji ga je želio dovesti, ali nije uspio. Barišić je kao 13-godišnjak došao u Dinamo iz Hajdukove škole. U Maksimiru je proveo pola godine, nakon čega je otišao na posudbu u RNK Split, da bi u ljeto 2018. kao slobodan igrač otišao u Osijek.

Pročitajte više