HNL

OSIJEK - VARAŽDIN 1:1 Veliki kiks Osijeka, Mierez promašio penal u 99. minuti

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

OSIJEK i Varaždin remizirali su 1:1 u dramatičnoj utakmici 32. kola 1. HNL-a. Za Osijek je poentirao Ramon Mierez, a za Varaždin Jorge Obregon. Momčad Nenada Bjelice ovakvim se rezultatom još više udaljila od titule.

Jako slabih prvih 45 minuta

Prvo poluvrijeme na Gradskom vrtu nije obilovalo uzbuđenjima. Varaždin se odlično branio, a Osijek nije uspio stvoriti nijednu priliku vrijednu spomena ni uputiti udarac u okvir gola. Najbliže golu bili su poslije nezgodnog ubačaja Bohara iz slobodnog udarca koji je zamalo odlutao u mrežu Varaždinovog vratara Horkaša. Gosti su u prvom poluvremenu imali jedan udarac – Elezi je iz daljine testirao Ivušića, ali je vratar Osijeka to obranio bez većih problema.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Obregonova golčina rasplamsala utakmicu

Prvi udarac u drugom poluvremenu čekali smo sve do 63. minute - i to nije bio udarac Osijeka. Obregon je sjajno prošao Čeberka i Škorića, ali Ivušić mu je na vrijeme skratio kut i obranio. Bila je to samo najava Obregonovog fantastičnog poteza iz 69. minute. Postonjski je povukao loptu i ostavio za Kolumbijca, a on se okrenuo te snažno i neobranjivo pogodio Ivušićev gol s 20-ak metara. Uistinu fantastičan gol Obregona.

Osijek je ekspresno odgovorio. Jurčević je u 74. minuti ubacio s lijeve strane, Horkaš je zaplivao, a Mierez glavom gurnuo loptu u praznu mrežu Varaždina. Bio je to poklon Varaždinovog vratara za 21. gol Miereza u HNL-u ove sezone.

Taj gol dodatno je podignuo momčad Osijeka, koja je svim silama krenula po pobjedu. Mierez je u 84. minuti propustio čistu priliku. Ubacio mu je Erceg, a Horkaš je izvrsnom obranom zaustavio njegov udarac iz blizine. Takav pristup Osijeka otvorio je i nešto više prostora na drugoj strani. Posavec je u 89. minuti imao jako dobru priliku, ali njegov šut nakon ubačaja Pece otišao je malo pored gola.

Drama u sudačkoj nadoknadi

Santini se u 95. minuti zagradio pored Novoseleca, a branič Varaždina je u duelu dirao loptu rukom. Kulušić je sam otišao pregledati VAR snimku i nakon toga dosudio penal. Uslijedili su protesti gostujućih igrača dok se Mierez pripremao za izvođenje kaznenog udarca. Ipak, najbolji strijelac lige propustio je donijeti važnu pobjedu Osijeku. Horkaš je pročitao njegov udarac i obranio mu jedanaesterac te donio veliki bod svojoj momčadi. Vratar Varaždina se, blago rečeno, iskupio za svoju pogrešku kod gola Osijeka, a Mierez je prvi put ove sezone promašio penal u HNL-u.

Osijek je sada ostao na velikih šest bodova zaostatka iza Dinama uz utakmicu više. Do kraja prvenstva ostala su još samo četiri kola te je Dinamo gotovo pa osigurao naslov. Varaždin je izborio važan bod u borbi za ostanak te je sada osmi s bodom više od Lokomotive i dva boda više od Istre.


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više