HNL

Osijekov najskuplji promašaj razočaran HNL-om: To je neka druga stvarnost

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

SLOVENAC Damjan Bohar (30) napustio je NK Osijek koncem lipnja. Kapitalac Nenada Bjelice nije se uspio ostvariti u HNL-u nakon što ga je Osijek prije dvije godine za 850 tisuća eura doveo iz poljskog Zaglebieja. Slovenac nije ispunio očekivanja jer je u dvije sezone u 62 nastupa u svim natjecanjima zabio 11 golova te imao pet asistencija. Osijek ga je kao svog petog najskupljeg igrača u povijesti početkom ove sezone besplatno pustio u Zaglebie.

Bohar: Kada odete iz Poljske u Hrvatsku, to je neka druga stvarnost

U intervjuu za poljski portal Weszlo Bohar je govorio o svom iskustvu u HNL-u: "Bjelica je dobar trener, ali u prošloj sezoni je promijenio taktiku. Uglavnom su obrambeni igrači slali duge lopte na napadače, sve se događalo kroz sredinu terenu, a ja sam krilo. Često sam besmisleno trčao jer lopte nisu dolazile do mene."

Slovenski ofenzivac objasnio je ključnu razliku između HNL-a i poljske Ekstraklase. "Najviše su mi nedostajali stadioni i atmosfera. Kad si na Balkanu i odeš u poljsku Ekstraklasu, to je super, sve ostavi veliki dojam na tebe. Navijači, infrastruktura i organizacija. Kada odete iz Poljske u Hrvatsku, to je neka druga stvarnost", rekao je Bohar pa nastavio:

Bohar: Hajdukovi navijači su nevjerojatni

"Mali stadioni, nisu tako lijepi. Interes navijača je slab, izuzev Hajduka. Problem u Osijeku je bio, i kada smo igrali dobro, nije bilo navijača na tribinama. Možda na utakmicama protiv Dinama, Rijeke i Hajduka, ali to nije dovoljno. Za koga bih ja trebao igrati, s kim bih se trebao veseliti? Iznenadilo me to jer u Osijeku osim nogometa postoji samo futsal, a navijači na Balkanu su fanatični. Ne znam, možda je to takva regija."

Hajdukove je navijače istaknuo kao najbolje u Hrvatskoj: "U Poljskoj je veći potencijal. U Lubinu sam igrao utakmice pred više od deset tisuća navijača na tribinama, a na gostovanjima zna biti nekoliko tisuća navijača. U Hrvatskoj sam takvo nešto mogao vidjeti samo u Splitu. Ondje su veliki fanatici, za njih ne postoji Manchester United, Real, Juventus, samo Hajduk. Oni su nevjerojatni."

 

Pročitajte više