Osramoćeni dopingaš i cinker Landis okončao biciklističku karijeru

FLOYD LANDIS, kojem je zbog korištenja dopinga prije pet godina oduzeta titula pobjednika Tour de Francea objavio je u razgovoru za ESPN odluku o kraju svoje karijere.

"Proveo sam pet godina pokušavajući se vratiti na mjesto na koje se zapravo više ne mogu vratiti i donijelo mi je to više nerviranja i stresa nego li je sve zapravo vrijedilo", rekao je Landis, pobjednik Tour de Francea iz 2006. godine, kojem je nakon pozitivnoga dopinškog nalaza (na sintetički testosteron) oduzeta titula pobjednika.

Landis je kasnije priznao korištenje dopinga, a za isto je optužio i sedmerostrukog pobjednika Toura Lancea Armstronga i ostale kolege iz momčadi U.S. Postal Servicea. Armstrong je negirao takve optužbe, a doping mu nikada nije dokazan.

"Vozio sam svoj bicikl puno, pokušavajući proniknuti u smisao života. Ali više nikada neću pokušati proći ciljnom ravninom brže od nekog drugog biciklista. To je za mene gotovo. Ne želim da sada ispadne da odustajem jer sam ogorčen. Relativno sam siguran da se ovaj sport ne može popraviti, ali to nije moj posao, to nije moja borba", dodao je Landis koji je od svibnja prošle godine i optužbe o sveopćem korištenju dopinga u svijetu biciklizma bezuspješno pokušavao pronaći novu momčad.

Pročitajte više