međunarodni

Ostali bez naslova zbog VAR-a i kontroverzne odluke: "Kaznite ovog suca!"

Screenshot (Youtube)

CHAPECOENSE, brazilski klub koji je prije dvije godine ostao bez gotovo cijele momčadi u padu aviona, nije uspio osvojiti naslov državnog prvaka Santa Catarine. 

U finalu državnog prvenstva Santa Catarine Chapecoense je izgubio nakon jedanaesteraca od Avaija. Chapecoense je poveo, ali je primio gol 15 minuta prije kraja i prvaka je odlučilo raspucavanje. 

Udarce s bijele točke obilježila je upotreba VAR-a. Udarac Brune Pacheca, nogometaša Chapecoensea, odbio se od grede i lopta je završila iza leđa vratara Avaija. Sudac je nakon konzultacija s VAR-om zaključio kako ipak neće priznati gol jer je smatrao da lopta nije prešla crtu punim obujmom. Bio je to posljednji penal i udarac nakon kojeg je uslijedio veliko slavlje navijača Avaija.

"Želimo naglasiti kako ne priznajemo ovaj rezultat. Žalit ćemo se i tražiti da se poništi utakmica", rekao je predsjednik Chapecoensea i osvrnuo se na suca:

"Osjećamo se mirno zbog ove velike pogreške suca kojeg treba izbaciti iz nogometa na šest do 12 mjeseci. Nećemo šutjeti o ovome."

Čeka se odluka Saveza o tome ima li Chapecoense pravo na žalbu.

Pročitajte više