Ostao je u Dinamu zbog Jakirovića, a sad bi mogao otići u Sarajevo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

TRENER Sarajeva Simon Rožman želi dovesti Luku Menala (27) iz Dinama, objavio je SportSport.ba. Trećeplasirana momčad bosanskohercegovačke Premijer lige u krilnom napadaču Dinama i povremenom reprezentativcu BiH vidi igrača koji bi joj znatno pomogao u borbi za vrh.

Trener Dinama Sergej Jakirović nije dao puno prilika Menalu. Uglavnom ulazeći s klupe sakupio je deset nastupa, odnosno svega 366 minuta provedenih na terenu. Podsjetimo, Menalo je ljetos bio na korak od odlaska iz Dinama u Rijeku, no onda je Jakirović iznenadio napustio riječki i preuzeo zagrebački klub. Međutim, odluka o ostanku nije mu se isplatila u kontekstu minutaže.

Dinamo je 2018. doveo Menala iz Širokog Brijega

Menalo je tijekom seniorske karijere nastupao za Široki Brijeg, iz kojeg ga je Dinamo doveo 2018. godine. Bio je na posudbama u Slaven Belupu, Olimpiji i Rijeci, a od ljeta 2021. dio je Dinamove svlačionice.

Prema podacima Transfermarkta, upisao je 91 službeni nastup za Dinamo, a postigao 11 te asistirao za osam pogodaka. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Pročitajte više