Osveta potjeranog Strikeforceovca: "Fedor ide u UFC i bori se protiv Andersona Silve"

“BORBA iz snova postaje realnost. Fedor Emelianenko, koji trenutačno ima oko 96 kilograma će se preseliti u UFC nakon dvoboja protiv Dana Hendersona 30. srpnja.”

Naslov ipak nije istinit, a plod je mašte hakera koji su provalili na službene stranice Strikeforce organizacije i objavili vijest pod ovim naslovom. Nakon što je sporni tekst objavljen, nastala je neviđena medijska strka, no ubrzo je stigao demantij od strane čelnika borilačke promocije, a članak je uklonjen.

Za sada ipak nećemo gledati nekoć najboljeg borca svijeta u najboljoj MMA organizaciji današnjice, u dvoboju protiv danas najboljeg P4P majstora na planetu.  Fedor će se 30. srpnja u Chicagu, kao što se najavljuje već mjesecima, boriti protiv Strikeforceovog prvaka u poluteškoj kategoriji Dana Hendersona.

S obzirom na ogroman broj otkaza koji je podijeljen tijekom proteklih mjeseci u Strikeforceu (nakon kupovine od strane Zuffe), špekulira se kako službena stranica uopće nije bila hakirana, nego da se radi o nekom od bivših djelatnika koji se na ovaj način želio osvetiti donedavnim poslodavcima. Tko je zapravo odgovoran za ovaj članak, vjerojatno nikada nećemo saznati.

U međuvremenu se ipak možemo malo zabaviti uživajući u ovoj lažnoj vijesti. Bilo bi stvarno lijepo kada bi bilo istinito.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“Sada je ova borba iz snova postala realnost. Fedor Emelianenko, koji trenutačno ima oko 96 kilograma će se preseliti u UFC nakon dvoboja protiv Dana Hendersona 30. srpnja. Emelianenkova prva borba bit će protiv UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji, Andersona Silve.

Očekuje se da bi se dvojac trebao sučeliti nakon UFC-a 134 koji će ipak predvoditi Silva ranije zakazanim dvobojem protiv Yushina Okamija. Fedor i Silva će se najvjerojatnije sučeliti u kategoriji do 93 kilograma. Ipak, prije nego se to potvrdi, Emelianenko će testno probati skinuti kile sve do srednje kategorije nakon što odradi meč protiv Hendersona. Ukoliko to ne bude predstavljalo nikakav problem, Fedor i Silva će se boriti za pojas UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji.

Također je moguće da i Georges St. Pierre bude u igri za dvoboj protiv Fedora ukoliko svlada Nicka Diaza na UFC-u 137. Ako odluči dići kilažu i preseliti u srednju kategoriju, onda će se sučeliti s pobjednikom dvoboja Fedor vs. Silva.”

Pročitajte više