OI TOKIO

Osvojila je broncu zbog Đokovićeve predaje. Evo što je poručila Srbiji

Foto: EPA-EFE

ASHLEIGH BARTY, prva tenisačica svijeta, doživjela je šok na Igrama jer je ispala već u prvom krugu, od Španjolke Sare Sorribes Tormo. Ipak, danas joj se osmjehnula sreća pa je uzela broncu u mješovitim parovima nakon što je Đoković odustao i predao meč.

Podsjetimo, srpski tenisač je najprije izgubio od Španjolca Buste u pojedinačnoj konkurenciji, a odmah nakon toga predao je meč za broncu u mješovitim parovima. Rekao je kako je to učinio zbog velikih bolova i iscrpljenosti, a njegovo odustajanje donijelo je brončanu medalju australskom paru koji čine Barty i John Peers.

U razgovoru za australske medije Barty je otkrila da joj je žao Đokovića i Srbije. "Ovo je sigurno jako teško za cijelu Srbiju i žao mi je zbog toga. Ali za mene i Johna ovo je ostvarenje sna. Silno smo htjeli pridonijeti broju medalja za Australiju i činjenica da smo to uspjeli čini me nevjerojatno ponosnom. Ovo je vrhunac sporta, obuzele su nas emocije koje pokazuju koliko su velike igre. Razumijem Đokovića, napori su zaista ogromni", rekla je aktualna osvajačica Wimbledona.

Đoković je nakon svega uputio svojevrsnu javnu ispriku naciji i obećao da će pokušati uzeti medalju na Igrama u Parizu za tri godine.

Pročitajte više