NBA

Osvojio nagradu za najveći napredak u NBA ligi pa je proslijedio suigraču

Foto: Profimedia

MLADA superzvijezda Memphis Grizzliesa Ja Morant proglašen je igračem koji je najviše napredovao u ovoj NBA sezoni, a zatim je pokazao kakva je ljudina proslijedivši osvojeni trofej suigraču Desmondu Baneu, za kojeg smatra da ga je zaslužio više od njega.

Tijesna utrka

Morant je u tijesnom izboru, u kojem je čak sedam igrača dobilo glasove za prvo mjesto, pobijedio s 221 bodom, 38 više od Dejountea Murraya iz San Antonija i 43 više od Dariusa Garlanda iz Clevelanda. Bane je završio na petom mjesto, a ispred njega je i Jordan Poole iz Golden Statea.

Temetrius Jamel, ili jednostavno Ja Morant, u svojoj trećoj sezoni učinio je iskorak nadolazeće zvijezde u istinskog superstara te je s prosjecima od 27.4 koša, 5.7 skokova i 6.7 asistencija vodio Grizzliese do omjera 56-26 i drugog mjesta na Zapadu. Prošle je sezone imao prosjeke od 19.1 poena, 4.0 skoka i 7.4 asistencije.

"Zaslužio si ovo, ubojice"

U svoje prve tri sezone Morant se istaknuo po apsurdnom atleticizmu, visokoj energiji i zapanjujućoj neustrašivosti u pokušajima da zakuca preko svega što mu se nađe na putu, ali i po liderskim kvalitetama, koje je još jedanput pokazao ostavivši trofej na Baneovu stolu uz poruku: "Ostavio sam ti tvoju nagradu u kuhinji. Zaslužio si je, ubojice."

Bane, koji je u svojoj drugoj sezoni imao prosjeke od 18.2 koša, 4.4 skoka i 2.7 asistencija, zahvalio se Morantu i zatražio da uzme natrag svoju nagradu jer ipak pripada njemu.

U svojoj prvoj sezoni Morant je proglašen rookiejem godine u konkurenciji prečesto ozlijeđenog Ziona Williamsona, a u trećoj je izabran u startnu petorku na All-Star utakmici te je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Bio je visoko i u poretku za MVP-ja, a sasvim sigurno će se naći u prvoj ili drugoj najboljoj petorci NBA lige za ovu sezonu.

Pročitajte više