Otac Filipa Hrgovića poručio sinu: "Jebi mater političarima, ne daj da se ti lešinari slikaju s tobom"

Foto: Hina

HRVATSKA je u Riju osvojila čak deset medalja, a jedna od njih je i brončana Filipa Hrgovića u boksu. Premda je Filip samokritičan, jer smatra da je medalja morala biti jačeg sjaja, za njegovog oca Petra nema sumnje – Filipova bronca je čudesan uspjeh.
 
''Jako sam ponosan na Filipa. Međutim, neće biti nikakvog dočeka. Cijela je Hrvatska danas istočni dio grada. Svi smo mi sirotinja. Sve ih više i završava ovako, po ringovima i slobodnim borbama, ondje gdje se ljudi traže u nečemu što nikada neće imati. Oni koji su direktno unutra su najveće žrtve. Eto, zato tu nema nikakve euforije i nikakvog dočeka", rekao je Petar Hrgović, inače dragovoljac Domovinskog rata za Sportske novosti, pa je nastavio:
 
''Znate kako ja gledam na to? Odsvira se himna, digne se zastava, političari te dočekaju i fotografiraju se za svoje potrebe i ide se dalje. Zato sam rekao Filipu:
 
''Jebi im mater svima, ne daj im da se slikaju s tobom.''
 
Ne zato što je on neka veličina, već zato što će ga sad oblijetati lešinari. To je moj stav'', rekao je otac hrvatskog boksača i nastavlja:
 
"Sportaš se kvalificira na Olimpijske igre, osvoji zlatnu medalju i država ga honorira sa 100.000 kuna, je li tako? Saborski zastupnik uđe u Sabor, odmah mu stranka dobije 180.000 kuna, a on svaki mjesec 'vuče' još po 20.000 kuna plus svoje povlastice. Dakle, u jednom olimpijskom ciklusu zastupnik uzme bogatstvo, a da ne spominjem korupciju i sve što si pripremi u tom mandatu, a sportaš dobije toliko da mu se opere rublje kad se vrati s Igara".
 

Pročitajte više