"OTKAZ? ZASLUŽILI SMO ČESTITKE" Čačić na presici nastavio s nebulozama

Foto: Hina 

ANTU ČAČIĆA nakon poraza u Turskoj dočekalo je pitanje hoće li dobiti otkaz.

"Nije pitanje za mene hoću li voziti kvalifikacije do kraja, bez kriznih sastanaka i potresa. Smatram ta razmatranja nepotrebnima nakon utakmice za koju moji igrači zaslužuju čestitke. Samo 50 sati nakon utakmice s Kosovom pružili smo maksimum i odigrali dobru utakmicu", zbunjeno je odgovorio.

Prije press konferencije već je odradio nastup na HRT-u koji će se dugo prepričavati. Hrvatska reprezentacija izgubila je utakmicu, drugu u tri posljednja kola i plasman na SP više nije tako očit. Iako i dalje drži prvo mjesto u skupini, reprezentacija mora pobijediti u dvjema preostalim utakmicama (Finska, Ukrajina), a čak i tada u nekim kombinacijama može ostati bez drugog mjesta koje vodi u play off. Problem je što Hrvatska već godinu dana igra očajan nogomet i nema igru za SP. Čačić to ne vidi ili nas samo dobro zajebava svojim izjavama.

Kaže kako je igrom apsolutno zadovoljan i očekuje da čestitamo njegovim igračima.

"Tu smo gdje jesmo, na istoj poziciji kao i prije dva kola. Držimo prvo mjesto, imamo jednak broj bodova kao Island. Ova predstava kaže mi da nemamo razloga za skepsu i pesimizam. Dominirali smo i kontrolirali utakmicu, nedostajao nam je samo gol, odnosno bolji zadnji pas", kazao je.

"Samo" gol, "samo" zadnji pas, "samo malo mirnoće u završnici". Čačić je izgubio utakmicu koju nije smio izgubiti, to je i sam rekao prije puta u Tursku. Danas govori drugačije i iritira sve oko sebe.

Na pitanje zašto od prve minute nije igrao Kramarić koji zabija u Hoffenheimu, Čačić je prozvao novinare da ne prate nogomet.

"Ako ste imalo pratili, sigurno ste vidjeli da Kramarić u klubu igra ofenzivnog veznjaka. On i Kalinić ne konkuriraju za isto mjesto."

Što je s Kovačićem, igra li na poziciji polušpice i u Realu?

"Zadovoljan sam njegovom igrom, ušao je u šansu ali nije zabio."

Ako je Čačić zadovoljan nakon poraza, možete zamisliti u kakvom je raspoloženju bio rumunjski trener Mircea Lucescu. On je uspio u jednoj utakmici od razbijene Turske napraviti momčad, a Čačiću to ne može već godinu dana.

"Pobijedili smo jer je momčad odigrala zrelo i disciplinirano, bili smo hrabri i strpljivi. Ovo je sasvim druga Turska u odnosu na utakmicu s Ukrajinom", rekao je turski trener.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više