Otkazao reprezentaciju zbog zdravlja pa nekoliko sati kasnije igrao u ABA ligi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

JUČER je u  Zagrebu održana konferencija za medije povodom 5. kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci u kojem Hrvatska igra protiv Mađarske 29. studenog u Osijeku te protiv Litve 2. prosinca u gostima.

"U ovaj krug kvalifikacija idemo u dosta izmijenjenom sastavu. Pri odabiru igrača za ovaj ciklus kvalifikacija prvenstveno sam htio napraviti jednu grupu igrača koja će, s obzirom na kratkoću vremena, igrački i karakterno odgovoriti svim zahtjevima igre."

"Vidio sam da je bilo puno upita oko nekih igrača, međutim svi igrači s kojima sam razgovarao su izrazili veliku želju i obavezu pomoći hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, ali ne samo svojim dolaskom, nego i prezentacijom kvalitete koju očekujemo u utakmici. Nadam se da će tako i biti, nadam se da ćemo biti zdravi na dva treninga koliko ćemo ih imati u kompletnom sastavu do utakmice s Mađarskom.“

Između ostalog, izbornik Dražen Anzulović osvrnuo se i na nedolazak razigravača Cedevite Tonija Katića na ovaj ciklus kvalifikacija.

"U ovom trenutku nije zdravstveno spreman da se priključi reprezentaciji. Apsolutno razumijem njegove probleme i žao mi je što nije s nama, ali jednostavno u razgovoru s njim i njegovim liječnikom došlo se do zaključka da on nije u mogućnosti da 100 posto participira", rekao je izbornik.

Samo nekoliko sati poslije, Katić je odigrao punih 20 minuta za Cedevitu u utakmici 9. kola ABA lige u uvjerljivoj domaćoj pobjedi protiv Krke kojoj je ubacio 2 poena uz 5 asistencija i 4 skoka.

Teško je procijeniti o kakvim zdravstvenim problemima je riječ, ali sigurno je da bi Katić bio od velike pomoći reprezentaciji u nadolazeće dvije utakmice kvalifikacija s obzirom na to da se Hrvatska ne nalazi baš u najboljoj poziciji.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više