TRANSFERI

Otočki mediji: United dovodi prvo ljetno pojačanje koje nitko nije očekivao

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PRVO pojačanje Manchester Uniteda u ljetnom prijelaznom roku bit će Daniel James.

Mimo svih očekivanja i bez mnogo najava, klub s Old Trafforda odlučio je platiti 15 milijuna funti, odnosno nešto više od 17 milijuna eura za 21-godišnje krilo Swanseaja.


Propao mu transfer u Leeds zadnjeg dana prijelaznog roka

James je ove sezone došao pod radar brojnih engleskih klubova igrama u Championshipu. Iako je uspio zabiti tek četiri gola, dodao je još i devet asistencija, ali je oduševio stilom igre i talentom.

Velšanin je prošle zime bio na pragu 7,5 milijuna teškog transfera u Leeds United. Sve je bilo dogovoreno posljednjeg dana prijelaznog roka, čekala se samo potvrda, da bi se poslije ponoći ispostavilo da dvije strane nisu uspjele na vrijeme realizirati dogovor.

Ispalo je odlično za Jamesa koji je odigrao još pola sezone u klubu iz Walesa, vrijednost mu je porasla, a postigao je i nevjerojatan gol u FA kupu protiv Brentforda i zainteresirao veće klubove od Leedsa.

Htio ga je i Liverpool, ali onda je intervenirao Giggs

Raspitivao se i Liverpool, a onda je stigao poziv Manchester Uniteda. Otočki mediji javljaju da je sve dogovoreno i da je bitnu ulogu u transferu odigrao Ryan Giggs, legenda Crvenih vragova i izbornik Walesa kod kojeg je James debitirao u reprezentaciji.

Giggs je informirao ljude u klubu i poručio im da je James igrač kojeg ne smiju propustiti, a mladom krilu objasnio da će mu na Old Traffordu biti bolje nego u drugim klubovima.

Iz predostrožnosti, Swansea nije koristio Jamesa na posljednjoj utakmici u Championshipu kako ne bi došlo do ozljede koja bi ugrozila dogovoren transfer u Manchester United.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više