Otvoren skup "Menagment u sportu i turizmu"

NA 13. međunarodnom sajmu sporta i nautike koji se održava od 18. do 22. veljače na Zagrebačkom velesajmu počeo je Međunarodni znanstvenostručni skup "Menagament u sportu i turizmu" kojega su organizirali Kineziološki fakultet u Zagrebu, Deutscher Sportstudio Verband i Zagrebački velesajam.

Sudionike skupa najprije je pozdravio direktor Društva Zagrebački velesajam Davorin Spevec koji je tom prilikom, među ostalim, rekao:

"Danas su sport i turizam neodvojivi fenomeni i njihov sinergijski učinak daje vrhunske rezultate. siguran sam da će i ovaj skup, kao i prethodnih dvanaest, zadovoljiti interese sportskih djelatnika i poduzetnika željnih novih znanja. Zagrebačkom velesajmu, kao sajamskom organizatoru, je osobito stalo da potiče stručne skupove, seminare i simpozije na kojima će se predstaviti ono najnovije sa svjetske scene. Zato zahvaljujem Kineziološkom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu koji sve ove godine Sajma sporta i nautike priprema konferencije birajući najzanimljivije teme iz svih sportskih aspekata. Također zahvaljujem i Deutscher Sportstudio Verbandu, koji se je uključio u ovogodišnju konferenciju", rekao je direktor Spevec.

Osim njega, skup je pozdravio dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. Mato Bartoluci, zatim prorektor za nastavu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Vjekoslav Jerolimov, Robert Bačac, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Republike Hravtske, rektor Društvenog veleučilišta u Zagrebu prof. dr. Dragan Milanović i predsjednik zagrebačkog Športskog saveza Antun Vrdoljak.

Trideset sedam autora usmeno je priopćilo rezultate svojih istraživanja u područjima sporta, u procesu globalizacije, managamenta u turizmu i sportu, razvojnih pravaca sportskog turizma, ekonomskih pogleda na turizma i sport. Još je bilo govora o zimskim sportskim centrima, velikim sportskim priredbama i turizmu, te razvoju sporta i hrvatskog turizma.

U subotu, 21. veljače nastavlja se rad u sekcijama: sportska rekreacija u turizmu, zdravstveni pristupi i oblici sporta u turizmu, a sudionici iz Njemačke govorit će nam o novim trendovima wellnessa i turizmu.

Poslijepodne u 17 sati održat će se tradicionalno prvenstveno Hrvatske u aerobici u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, na koje je ulaz slobodan.

Pročitajte više