Otvorene Olimpijske igre, Janica nosila hrvatsku zastavu

U PETAK navečer su svečano otvorene Olimpijske igre. Janica Kostelić nosila je hrvatsku zastavu na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u na kojima će hrvatska olimpijska reprezentacija brojiti 57 osoba, od čega 24 sportaša. Svečano otvaranje počelo je u 20h.



Trostrukoj olimpijskoj pobjednici to je nakon Nagana 1998. i Salt Lake Ciyta treći put da kao stjegonoša predvodi hrvatsku delegaciju na ceremoniji otvorenja.

Olimpijske igre, koje će se održavati do 26. ovog mjeseca u talijanskoj pokrajini Pijemont, otvorio je talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi na torinskom Olimpijskom stadionu.

Na ZOI u Torinu natjecat će se više od 2.500 sportaša iz 84 zemlje, a među njima i 24 natjecatelja iz Hrvatske.

Olimpijsku prisegu u ime sportaša izrekao Giorgio Rocca.

Svečanost otvaranja trajala je više od dva i pol sata.

U Torinu će nastupiti 24 hrvatska sportaša u šest sportova i to alpskom skijanju, skijaškom trčanju, biatlonu, klizanju, bobu i skeletonu. Najbrojnija će biti alpska reprezentacija, koja čini polovicu svih hrvatskih sportaša na Igrama, a uz Janicu i Ivicu Kostelića nastupit će Nika Fleiss, Matea Ferk, Ana Jelušić, Yvonne Schnock, Danko Marinelli, Ivan Olivari, Ivan Ratkić, Dalibor Šamšal, Tin Široki i Natko Zrnčić Dim.

Idora Hegel je naša jedina predstavnica u umjetničkome klizanju, Maja Kezele, Alen Abramović, Damir Jurčević i Denis Klobučar nastupit će u skijaškom trčanju, Petra Starčević u biatlonu, Nikola Nimac u skeletonu, a hrvatski bob-četverosjed sačinjavaju pilot Ivan Šola, te Jurica Grabušić, Slaven Krajačić, Dejan Vojnović i Alek Osmanović.

Screenshot: HTV

Pročitajte više