Ova utakmica je pokazala jasnu razliku između Bišćana i Jakirovića

DINAMO je u prvoj utakmici play offa Europa lige na Maksimiru pobijedio Spartu 3:1 i stigao na korak do skupina tog natjecanja. Česi su poveli golom Krejčija iz penala u 38. minuti, da bi Špikić do poluvremena izjednačio, a onda Perić i Ivanušec u sjajnoj predstavi Dinama u nastavku potpuno okrenuli susret. Uzvrat je za tjedan dana u Pragu. Susret je za Index komentirao Ilija Lončarević.

Čestitam na pobjedi, na vrlo dobroj igri i momčadi i novom treneru Sergeju Jakiroviću. Bez obzira na sve probleme, najviše psihološke prirode, koji su u posljednjih dva tjedna pogodili Dinamo, prezentacija Modrih je bila i više nego korektna i zaslužili su ovu pobjedu. Sve pohvale Jakiroviću.

Od prve do zadnje minute se vidjelo kako Jakirović ima jasan plan i proveo ga je odlično

Vidjelo se da od prve do zadnje minute ima jasan plan igre i da zna kako će voditi ovu utakmicu. Jako je dobro povlačio sve poteze, održao je stabilnost momčadi i jedino bih volio da Dinamo ubuduće što duže zadrži kontinuitet u igri, a ne da mu se događaju crne rupe od 10 do 15 minuta. Protiv Sparte se upravo to dogodilo.

Dinamo je počeo jako dobro, a onda se iz meni nepoznatih razloga smirio i umirio je igru. Vidjeli smo previše bespotrebnih povratnih lopti u zadnji red i prevelik broj uzalud potrošenih minuta koje su se mogle puno bolje kapitalizirati u napadačkom dijelu. 

Zato je drugo poluvrijeme bilo odlično od početka do kraja. Jakirović je u poluvremenu očito smirio momčad, dobro ih je posložio i jako se jasno vidio njegov trenerski pečat. Sve zamjene koje je napravio, napravio je u pravom trenutku. Također, logika tih poteza bila je razumna i već u debiju je dokazao da zna što radi.

Ova utakmica je pokazala jasnu razliku između Bišćana i Jakirovića

Kod igrača s malom minutažom do sada vidjelo se da su još malo nesigurni, pri time mislim na Perića i Emrelija, što je sasvim logično. Jakirović je potezima pokazao da neće dopustiti da mu klupa bude neaktivna jer bi to bilo pogubno misli li Dinamo igrati ozbiljnu rolu u domaćem prvenstvu i u Europi.

Ova je utakmica pokazala jasnu razliku između Jakirovića i Bišćana. Jakirović je od početka do kraja znao što želi i utakmicu je mudro vodio na svoj mlin. Kod Igora je bilo sve suprotno. Nisam vidio da ima neki plan što ako vodi, a što ako gubi. Posebice se to odnosi na utakmicu u Ateni, odnosno na njenih zadnjih 30 minuta koje su bile previše čudne.

Dinamo je evidentno padao, nije mi jasno zbog čega, ali je padao, a Bišćan nije napravio ništa da podigne ekipu koja je bila evidentno uzdrmana. Prva greška je po meni bila odgoda utakmice s Lokomotivom nakon što je zbog tragedija bio odgođen susret u Ateni s AEK-om.

Momčad je izgubila ritam, pala je, a da je odigrao s Lokomotivom mogao je bez straha u Ateni uvesti neke igrače jer bi bili u igračkom ritmu. Bišćan se očito bojao probati s igračima s klupe i izgubio je. Jakirović s druge strane nije imao taj problem. Forsirao je svoju filozofiju i kapitalizirao ju je pomoću svih raspoloživih snaga. 

Sad se čeka reakcija uprave

Josip Šutalo je otišao, Dominik Livaković je otišao, Luki Ivanušecu je ovo bila zadnja utakmica, a vrlo vjerojatno će i Petković otići nakon uzvrata u Pragu. Ti će odlasci sigurno uzdrmati momčad, ali to je sudbina klubova poput Dinama koji žive od prodaje najboljih igrača. Sad treba vidjeti kako će reagirati uprava i hoće li do kraja prijelaznog roka nešto napraviti.

Prodaš li četiri reprezentativca, a ne pripremiš se na to i ne poduzmeš ništa da ih kvalitetno zamijeniš, onda je jasno da ćeš biti u problemu. Nevistić je jako dobro zamijenio Livakovića, Perić se vratio, mada mi nije bilo jasno zašto je dosad bio gurnut sa strane, a vraća se i Boško Šutalo. S te strane čini se da je zadnja linija u redu, no pitanje je što je uprava zamislila u sredini i napadu jer nisam siguran da se tako lako mogu nadomjestiti Ivanušec i Petković. 

Pročitajte više