Ovaj olimpijac prije svake utrke svom ocu pokaže srednji prst

Foto: Screenshot, USA Swimming

PRAZNOVJERJE u sportu nije ništa novo. Primjerice, sjećamo se da je Goran Ivanišević 2001. godine svaki dan jeo istu hranu u istom restoranu te da je razgovarao s istim ljudima, a uz sve to svako jutro "morao" je pogledati Teletubbiese. Uglavnom se sve svodi na nošenje istih čarapa za vrijeme natjecanja, ponavljanje istih radnji dok se pobjeđuje. Međutim, ritual Santa Condorellija nešto je drugačiji, upečatljiviji od ostalih. 

21-godišnji kanadski plivač prije svake utrke okrene se prema kameri i pokaže srednji prst. Njegov potez je na prvu vrlo ružan prema gledateljima, ali srednji prst je u ovoj priči namijenjen samo jednom gledatelju - njegovom ocu.

Evo i zašto; kad je bio mlađi Condorelli bi se uvijek uplašio na startu. Trema bi ga u potpunosti svladala, ostao bi nepomičan. Tati je odmah pala ideja na pamet:

"Rekao sam mu dosta! Svaki put kad dođeš na start, opusti se. Nemoj razmišljati o utrci. On me pitao kako da to učini, a ja sam mu odgovorio pokaži da te boli briga. Stoga me prije jedne utrke pogledao na tribinama, pokazao mi je srednji prst i to je ostalo sve do danas", rekao je Joseph Condorelli.

Pokazivanje srednjeg prsta tati do sada mu se isplatilo, a vidjet ćemo hoće li ga sreća pratiti i u Riju. 

 

Pročitajte više