Ovaj potez Mourinha najbolje pokazuje koliko je povrijeđen otkazom u Romi

Foto: EPA

JOSE MOURINHO (61) je prije tri tjedna smijenjen s mjesta trenera Rome nakon loših rezultata. Iako je rastanak na neki način bio logičan jer je momčad ostavio na devetom mjestu Serie A, svejedno su ga navijači ispratili s tugom jer im se Portugalac zavukao pod kožu, a i donio jedini europski trofej kluba kada je prije dvije godine osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige.

Portugalski stručnjak nije najbolje primio ovu odluku kluba, a jedan potez najbolje oslikava njegovo razočaranje. Naime, talijanske novine Il Messaggero navode da su nakon osvajanja Konferencijske lige u Tirani igrači poklonili Mourinhu poseban prsten kreiran za tu priliku. Nakon što je dobio otkaz Mourinho je vratio prsten i ostavio ga u ormariću kapetana Lorenza Pellegrinija u svlačionici.

Talijanski list navodi da se Mourinho osjećao izdanim od svojih igrača, ali i od kluba jer su ga odmah zamijenili Danieleom De Rossijem. To se zasad pokazuje kao ispravan potez jer je Talijan i nekada kapetan Rome pobijedio u svoje prve dvije utakmice i vratio Romu u priliku da se bori za ulazak u Ligu prvaka iduće sezone.

 

Pročitajte više