Ovaj tip zaista ne može promašiti. U NBA ligi je zabio nevjerojatna 33 puta zaredom

Foto: Profimedia

CENTAR Dallas Mavericksa Daniel Gafford još se približio nevjerojatnom NBA rekordu legendarnog Wilta Chamberlaina, pogodivši svih pet pokušaja iz igre u pobjedi nad Golden State Warriorsima 109:99. Time je došao do 33 uzastopno pogođena šuta, samo dva manje od Chamberlaina 1960-ih, te produljio niz utakmica bez promašaja na pet.

Gafford je posljednji put promašio još 3. ožujka protiv Philadelphije, a nakon toga je pogodio svih sedam pokušaja protiv Indiane, pet protiv Miamija, sedam protiv Detroita, devet protiv Chicaga i sad još pet u susretu s Warriorsima. Trebaju mu još tri da sruši Chamberlainov rekord, a priliku će imati već večeras na gostovanju kod Oklahoma Cityja.

To nije toliko šokantno ako se zna da su svi njegovi pokušaji bili za dva poena, a većinom se radilo o zakucavanjima i polaganjima, odnosno šutevima iz neposredne blizine obruča. Ipak, nitko ovakav niz nije uspio ostvariti više od pola stoljeća.

Gafford je 25-godišnjak koji igra svoju petu NBA sezonu. Profesionalnu karijeru započeo je u Chicagu, a nastavio u Washingtonu, iz kojeg je posljednjeg dana roka za razmjene stigao u Dallas. U 14 utakmica za Mavse ima prosjeke od 10.6 poena i 7.0 skokova uz ukupno 78% šuta iz igre.

Pročitajte više