Ovako bi mogla izgledati Hrvatska za Brazil. Moguća velika promjena u napadu

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija u petak od 16 sati igra susret četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila, prvog favorita za osvajanje turnira. Na posljednjem treningu bili su svi reprezentativci osim Mislava Oršića, koji ima povišenu temperaturu i upitan je za nastup protiv Brazila. Veći dio sastava već se zna, a Dalić mora donijeti odluke na tri pozicije - tko će biti lijevi bek, desno krilo i napadač.

Je li Sosa u potpunosti spreman?

Prvo pitanje je ono lijevog beka. Borna Sosa bio je neupitan starter u tri utakmice grupne faze, u kojima je imao maksimalnu minutažu, ali se nakon toga razbolio pa nije konkurirao za nastup protiv Japana u osmini finala. Tada ga je zamijenio Borna Barišić.

Sosa je u međuvremenu ozdravio te je posljednja dva dana bio u punom treningu s ostatkom momčadi. Ako stožer odluči da je Sosa spreman za nastup, vjerojatno će krenuti od prve minute. Ako ipak i dalje ne bude na sto posto, Barišić će zadržati mjesto u sastavu.

Tko će na krilo, a tko u špicu?

Jedina sigurna pozicija u hrvatskom napadu je lijevo krilo, na kojem će biti Ivan Perišić. Siguran starter trebao bi biti i Andrej Kramarić, ali on konkurira i za poziciju desnog krila i napadača. Odluči li Dalić gurnuti Kramarića u sam vrh napada, na desnom krilu bi vjerojatno, kao protiv Maroka, završio Nikola Vlašić.

Ipak, čini se izglednije da će centralni napadač biti netko od trojca Budimir/Petković/Livaja. Ante Budimir bio je Dalićevo rješenje u utakmicama protiv Francuske u Ligi nacija jer svojom agresivnošću i igrom u duelu znatno pridonosi obrambenoj fazi. Može se naslutiti da će Dalić opet posegnuti za njim protiv vrlo snažnog protivnika.

Bruno Petković također donosi puno u duelu, a startao je i u osmini finala. Mjestu u sastavu nada se i Marko Livaja, najbolji realizator među hrvatskim napadačima, no čini se da će Dalić ipak pokušati s robusnijim centarforom od prve minute.

 

 

 

Pročitajte više