Ovako bi Real mogao izgledati 2024. bez Modrića i Kroosa. Sastav je zastrašujuć

Foto: EPA/Index

REAL MADRID trenutno je koncentriran na borbu za finale Lige prvaka, nakon što je u prvoj utakmici polufinala odigrao protiv Manchester Cityja 1:1 na Santiagu Bernabeuu. Aktualni europski prvak imao je veliki problem uoči tog meča jer je 38-godišnji Luka Modrić zbog ozljede bio upitan za utakmicu sezone. Hrvatski kapetan je ipak uspio zaigrati i odigrati gotovo svih 90 minuta, no Real zbog ovakvih situacija mora razmišljati o budućnosti.

Bellingham je siguran

Florentino Perez i Carlo Ancelotti sa svojim šefom skauta Junijem Calafatom rade na rekonstrukciji veznog reda. Modrić će, izvjesno je, potpisati novi ugovor do 30. lipnja 2024., a prije nekoliko dana do istog je datuma s Realom produljio i Nijemac Toni Kroos (33).

U svojim redovima Real posjeduje potencijalne zamjenike za Modrića i Kroosa. Prije svih, to su Aurelien Tchouaméni (23), kojeg je Real Monacu prošloga ljeta platio 80 milijuna eura. Na dispoziciji je i njegov sunarodnjak Eduardo Camavinga (20), koji može igrati i na poziciji lijevoga beka. 

Real tu sigurno neće stati. Najavljen je već transfer Judea Bellinghama (19) iz Borussije Dortmund. Fantastični engleski veznjak koštat će madridski klub preko 120 milijuna eura i odmah bi trebao zauzeti svoje mjesto u veznom redu. Bellingham je dugo bio želja Manchester Cityja i Liverpoola, no Realov šef skauta Calafat predstavio mu je projekt u koji se engleski reprezentativac odmah zaljubio.

U Bayernu se traži Modrićev i Kroosov zamjenik

Za pretpostaviti je kako će Real po pitanju veznoga reda ovoga ljeta dovesti samo Bellinghama od kapitalaca. Uz njega bi trebao stići Celtin ofenzivni vezni Gabri Veiga (20), koji će koštati oko 30 milijuna eura. Real bi tog mladića mogao poslati na posudbu jer je u kadru još i Dani Ceballos (26), koji se dobro snašao kao Modrićev zamjenik.

Uz nabrojane, tu je i sjajni Federico Valverde (24). Urugvajac trenutno igra sjajnu sezonu (51 utakmica, 12 golova, šest asistencija), prema Transfermarktu vrijedi 100 milijuna eura i može igrati i kao desno krilo.

Konkurencija u veznom redu bit će žestoka već od ovog ljeta, a od 2024. bi se odlascima Modrića i Kroosa trebala otvoriti dva dodatna mjesta. Iz Njemačke su danas stigla naklapanja kako Real Madrid želi Bayernovog kapetana Joshuu Kimmicha (28).

"Real prati Kimmicha koji bi 2024. godine naslijedio Tonija Kroosa i Luku Modrića", pišu novinari Phillip Kessler i Mano Bonke, dobro upućeni u zbivanja oko njemačkog prvaka. Real Kimmicha vidi kao idealnog zamjenika za trenutne senatore u veznom redu i Nijemac bi svojim iskustvom instantno morao nadomjestiti odlaske Modrića i Kroosa.

Mbappé je i dalje Realov san

Jučer se pojavio i trač kako Real Madrid planira novi napad na Kyliana Mbappéa (24). Najbolji francuski nogometaš prošle je godine bio nadomak Real Madrida, no onda je u posljednji trenutak promijenio odluku i potpisao produljenje s PSG-om.

Trenutno je ondje nezadovoljan jer je PSG daleko od borbe za Ligu prvaka, a i poznato je da od djetinjstva favorizira Real Madrid. Mnogi smatraju da je pitanje vremena kada će fenomenalni Francuz završiti u Realu. Sličnog mišljenja je i njegov sunarodnjak Thierry Henry, koji mašta o tome da Real Madrid oformi napad u kojem bi igrali Vinicius Junior, Erling Haaland i Kylian Mbappé.

Ipak, Haaland bi u Manchester Cityju trebao ostati još dugo i toga su u Madridu svjesni. Stoga je sav fokus na Mbappéu, koji bi u suradnji s nezaustavljivim Brazilcem Viniciusom i legendarnim Karimom Benzemom činio vjerojatno najbolji napad svijeta.

Taj bi napad imao podršku nevjerojatno kvalitetnog veznog reda, koji će do ljeta 2024. doživjeti potpunu rekonstrukciju. Na vratarskoj poziciji, kao i u obrani, ne bi trebalo biti previše promjena. Real trenutno posjeduje širinu na svim pozicijama, a eventualno bi mogao poraditi na jačanju bekovskih kapaciteta.

 

Pročitajte više