Ovako će Hrvatska večeras izgledati. Dalić spremio jednu promjenu za Armence

Foto: Luka Stanzl/Pixsell/Index

HRVATSKA reprezentacija od 20:45 protiv Armenije na Maksimiru igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Momčad izbornika Zlatka Dalića sigurno će se plasirati pobjedom protiv Armenije, a može i nekim drugim ishodom, pod uvjetom da Wales ne pobijedi Tursku, kojoj utakmica više ništa ne znači jer je već izborila plasman na Euro.

Jedna promjena u sastavu

Hrvatska je veliki favorit, a nakon subotnje pobjede protiv Latvije (2:0), Dalić će vjerojatno napraviti jednu promjenu u sastavu. To se odnosi na obranu jer nije bio do kraja zadovoljan učinkom Joška Gvardiola u Rigi na poziciji lijevoga beka. Gvardiol će se vratiti na poziciju stopera, a Borna Sosa trebao bi startati na beku.

To znači da iz momčadi otpada Martin Erlić, koji je protiv Latvije odigrao bez greške. Stoperski par činit će tako Gvardiol i Josip Šutalo, a na desnom beku ostaje Josip Stanišić. 

"Nema potrebe za velikim promjenama. Bit će eventualno malih korekcija, i to zbog taktičkih razloga, a ne zato što s nekime nisam bio zadovoljan u utakmici s Latvijom", rekao je Dalić na jučerašnjoj presici pa dodatno objasnio:

"Vidjet ćemo nakon analize. Oba stopera su bila dobra protiv Latvije. Protivnik nije bio tako dobar, no nisu dopustili nijednu šansu. Gvardiol je pola sata jako dobro igrao, onda je ušao u par grešaka. Napravit ćemo još analizu Armenije. Ako napravimo promjenu, neće biti zato što je netko loše igrao, već radi taktike."

Majer na krilu, Kramarić iza Budimira

Ostatak momčadi vrlo vjerojatno ostaje jednak u odnosu na subotu. Dominik Livaković je na golu, u veznom redu su sigurni kapetan Luka Modrić i Marcelo Brozović, a ispred njih su četvorica ofenzivaca. Luka Ivanušec, Lovro Majer i Andrej Kramarić zaigrat će iza Ante Budimira.

Majer će biti na desnom krilu, a Kramarić više centralno, što najčešće igra u Hoffenheimu. Majer je protiv Latvije bio strijelac te ponovno odigrao kvalitetan meč za reprezentaciju. Wolfsburgov veznjak u dobroj je formi, a uoči Armenije je rekao kako se dobro osjeća na poziciji desnog krila te da je to igrao i u klubu.

Hrvatska može biti i prva u skupini

Hrvatska može biti i prva u skupini, a to će se dogoditi ako pobijedi Armeniju, a Turska izgubi od Walesa. U tom bi slučaju Turska i Hrvatska imale po 16 bodova, ali bi Hrvatska izbila na prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera. Hrvatska je u Turskoj slavila 2:0, a kod kuće je izgubila 1:0.

Prvo mjesto je vrlo važno jer bi Hrvatskoj donijelo mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Euro, čime bi izbjegla vrlo jake protivnike. U slučaju drugog mjesta bila bi u trećoj jakosnoj skupini. Na Euro može i Wales kojemu u zadnjem kolu trebaju pobjeda protiv Turske i poraz Hrvatske od Armenije. U tom slučaju bi Hrvatska igrala dodatne kvalifikacije koje je osigurala kroz Ligu nacija.

Pročitajte više