Ovako Englezi opisuju Kovačićevih 20 minuta u derbiju s Liverpoolom

Foto: Profimedia

LIVERPOOL i Manchester City odigrali su 1:1 na Anfieldu u 28. kolu Premier lige. Gostujuća momčad trenera Pepa Guardiole povela je u 23. minuti pogotkom Johna Stonesa, a izjednačio je Alexis Mac Allister, koji je u 50. minuti realizirao kazneni udarac. Arsenal je ovim remijem zbog bolje gol-razlike ostao na vrhu engleskog prvenstva sa 64 boda, koliko ima i Liverpool. City je treći s bodom manje.

Od hrvatskih reprezentativaca Joško Gvardiol ostao je na klupi mančesterskog kluba, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 69. minuti umjesto Cityjeva asistenta Kevina De Bruynea. Prema SofaScoreu, Kovačić je dobio ocjenu 6.7, dok se nekolicina engleskih medija slaže u tome da je unio stabilnost i povezao igru Cityja. Evo što pišu.

Grafika: Sofascore

Kovačić je stabilizirao igru Cityja, slažu se engleski novinari

Ugledni The Athletic je u izvještaju napisao da je Kovačić "tip igrača sposoban povezati nekoliko dodavanja" te ističe da je upravo to bilo potrebno Cityju u završnici. Goal također naglašava da je Kovačić učvrstio sredinu terena, ali nije uspio donijeti preokret.

The Telegraph je svega par minuta nakon Kovačićeva ulaska napomenuo "da je City u posljednjih nekoliko minuta bolji u dodavanjima, otkako je Kovačić ušao". Manchester World, pak, navodi: "Kovačić je donio kontrolu i pomogao Cityju smiriti živce držanjem lopte." S time se slaže i Manchester Evening News: "Pomogao smiriti City i držati Liverpool dalje od gola."

Goal, Manchester World, Eurosport, Sky Sports i 90min ocijenili su Kovačića sa 6, dok mu je Manchester Evening News dao 7. Kovačiću je ovo bio 32. nastup za City ove sezone. U klub je došao prošlo ljeto iz Chelseaja za 29 milijuna eura.

Pročitajte više