Ovako izgleda tablica SHNL-a otkako je Tramezzani preuzeo Istru

Foto: Saša Miljević/PIXSELL

PAOLO TRAMEZZANI (53) talijanski je trenerski nomad poznat po tome da ga ne drži mjesto. U Istru je došao iz Siona, koji je vodio u čak tri navrata. Trenirao je i Al-Faisal, Hajduk, Livorno, Apoel Nicosiju i Lugano. Ipak, najbolje se snalazi u Hrvatskoj. Prije tri godine je usred sezone preuzeo Hajduk. Prvi trener u eri Lukše Jakobušića došao je u jako teškoj situaciji, kao već četvrti trener momčadi te sezone.

Preporodio je raspali Hajduk

Tada je pod Igorom Tudorom, Harijem Vukasom i Borom Primorcem Hajduk potonuo do sredine tablice. No, Tramezzani i tada također pristigli Marko Livaja izveli su čudo. Do kraja sezone su već otpisani Hajduk podigli do četvrtog mjesta i izborili Europu. Tramezzani je onda otišao, iako je s Hajdukom imao ugovor i za iduću sezonu. 

Tri godine kasnije je, opet usred sezone, sada u veljači, preuzeo hrvatski klub u velikoj nevolji i preporodio ga. Istra je zbog loših rezultata smijenila Španjolca Davida Catalu i zamijenila ga Tramezzanijem. Jučerašnjom pobjedom protiv Varaždina (2:0) u prvoj utakmici 35. kola SuperSport HNL-a Tramezzani je ostvario čak četvrtu pobjedu u zadnjih pet utakmica. Jedina utakmica u tom nizu u kojoj nije pobijedio je remi upravo protiv njegovog bivšeg Hajduka. 

Tri godine kasnije radi čuda i s Istrom

Istra je kolo prije kraja na sedmom mjestu SHNL-a, s bodom manje od šestoplasiranog Varaždina. Ako tablicu SHNL-a napravimo samo za razdoblje otkako se u njega vratio Tramezzani, Istra bi bila na visokom trećem mjestu. U 14 utakmica pod talijanskim trenerom osvojila je 23 boda. Više od nje u tom razdoblju imaju samo Dinamo i Rijeka. U ta tri i pol mjeseca Istra ima tek tri poraza, po čemu je od nje uspješniji jedino Dinamo. 

Grafika: Sofascore

Pročitajte više