novak đoković

Ovako je Australija objasnila zašto je Đokoviću odbila vizu

Foto: EPA-EFE

AUSTRALSKE vlasti odbile su Novaku Đokoviću zahtjev za vizu te mu tako zabranile ulazak u zemlju.

Prvi tenisač svijeta došao je na Australian Open nakon što je dobio izuzeće organizatora turnira od strogih epidemioloških pravila koja su u Australiji jedna od najstrožih na svijetu. Nije poznato na temelju čega je Đoković dobio izuzeće, ali je njegov tim pogrešno ispunio zahtjev za vizu te mu je ona nakon višesatnog ispitivanja odbijena.

Nije imao dokaze

Australski mediji javili su da će se Đokovićevi odvjetnici žaliti na tu odluku, ali da je vrlo moguće da će tijekom četvrtka biti deportiran iz zemlje. Vijest o tome da mu je odbijena viza prvo su objavili brojni tamošnji mediji i novinari, da bi ubrzo došla i službena potvrda australske granične policije (ABF).

"Australska granična policija nastavit će s politikom da svatko tko dođe na našu granicu mora poštovati pravila i zahtjeve za ulazak u zemlju. ABF može potvrditi da g. Đoković nije imao odgovarajuće dokaze koji bi mu omogućili ulazak u zemlju i njegova viza je iz tog razloga otkazana. Sve osobe koje nisu državljani Australije i koje nemaju valjanu vizu bit će zadržane i potom deportirane iz Australije", objavio je ABF.

 

Pročitajte više