Ovako je dočekana reprezentacija u Nizozemskoj: "Ne dolaze nam ovdje svaki dan"

Photo, video: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija doputovala je u ponedjeljak u Rotterdam, gdje je za dva dana, 14. lipnja, očekuje polufinale Lige nacija protiv Nizozemske.

Reprezentativci su na put prema Nizozemskoj krenuli iz Zagreba premda je prvotno najavljen let s krčkog aerodroma. Međutim, do promjene je došlo zbog najavljene jake bure. Hrvatska reprezentacija je u Rotterdam sletjela u 19 sati, nakon čega se uputila u hotel Van der Valk u Schiedamu, 20 minuta udaljenom od De Kuipa, gdje će u srijedu Nizozemska i Hrvatska odmjeriti snage.

 

Ogroman interes za Hrvatsku

Brončane s posljednjeg Mundijala ispred hotela je dočekala skupina od 30-ak hrvatskih navijača. Međutim, tek se prava ludnica u Rotterdamu očekuje u danima koji slijede. Hrvatsku bi s tribina De Kuipa moglo bodriti više od 14.000 hrvatskih navijača.

Hrvatska reprezentacija je imala pravo na oko 13.000 ulaznica, HNS je potom osigurao dodatni kontingent ulaznica za polufinale, a sasvim sigurno ima i naših navijača koji su se za ulaznice snašli i na druge načine. Koliki je bio interes, hrvatski navijači su sami mogli napuniti De Kuip, no dio mjesta je osiguran i za domaće navijače, medije, UEFA-u.

Reprezentativci su na putu do hotela imali i pratnju, jedna skupina navijača je pratila reprezentaciju od aerodroma do hotela, ali se na njihovu žalost nije uspjela slikati s igračima. "Vozili smo se iza njih od stadiona do hotela. Dobro smo se pripremili, raspitali se kada dolaze, gdje će biti smješteni", kazao je sa smiješkom Vjeko, koji već 35 godina živi u Nizozemskoj, a porijeklom je iz Nove Gradiške.

Ispred hotela je stigla i obitelj Barbarić, koja živi u Schiedamu. Igrače su dočekali Andrej i Andreja te njihova djeca Ella i Dante. "Ne dolazi hrvatska reprezentacija u Nizozemsku svaki dan. Djeca su željela vidjeti Luku Modrića, nažalost, nismo se uspjeli slikati, možda neki drugi put", kazala je gospođa Barbarić.

Topli doček za reprezentativce

Oni najuporniji ipak su dočekali Luku Ivanušeca, Bornu Barišića, Nediljka Labrovića, Josipa Šutala i Ivicu Ivušića, koji su se prošetali oko hotela i potom slikali s navijačima, potpisivali dresove i dijelili autograme.

Hrvatska vrsta će prije utakmice odraditi trening u utorak u Varkenoordu, sportskom kompleksu Feynordoove akademije, koji se nalazi pored stadiona De Kuip, na kojem će u srijedu, 14. lipnja, u 20.45 igrati Nizozemska i Hrvatska.

Hrvatsku u Varkenoordu očekuju i treninzi u četvrtak i petak. U slučaju pobjede, Dalićeve trupe ostaju u Rotterdamu do nedjelje i susreta za prvo mjesto, a u slučaju poraza, u subotu se sele u 200 km udaljeni Enschede, gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.

Pročitajte više