Ovako je golman Kosova odgovorio na povike "Kosovo je Srbija" u Rumunjskoj

Screenshot: Twitter

VELIKI INCIDENTI obilježili su utakmicu Rumunjske i Kosova koja se u Bukureštu igrala u kvalifikacijama za Euro. Domaćini su pobijedili 2:0, ali tek nakon što je utakmica nastavljena poslije prekida od 45 minuta. Do njega je došlo jer su igrači Kosova demonstrativno napustili teren ogorčeni vrijeđanjem i omalovažavanjem rumunjskih navijača.

Himna Kosova nadglasana povicima "Kosovo je Srbija"

Oni su iza južnog gola, na tribini ultrasa, izvjesili transparent "Kosovo je Srbija", a prilikom intoniranja himne gostiju vikali su: "Srbija, Srbija!" Zatim su od početka utakmice stalno vikali: "Kosovo je Srbija!" To je u 22. minuti dojadilo igračima Kosova pa su se pokupili s terena ironično pljeskajući rumunjskim navijačima. 

Službeni spiker se stalno nadglasavao s rumunjskim ultrasima, ali nije smio izgovoriti "Srbija"

Na to je službeni spiker vikao preko razglasa: "Molim vas, prestanite skandirati ime našeg susjeda! (Srbije, op.a.) UEFA ne tolerira revizionizam! Ovo je posljednje upozorenje!" To je ponovio više puta, ali rumunjski ultrasi nisu ga slušali. Onda je pokušao ovako: "Molim vas, prestanite skandirati ime našeg susjeda! Ulažemo velike napore kako bi se utakmica nastavila. Ako nastavite to skandirati, bit će definitivno prekinuta!"

Utakmica je nastavljena uz fajt igrača ispred rumunjskih navijača

Utakmica je nastavljena nakon prekida od 45 minuta, ali s novim incidentom. Igrači Rumunjske i Kosova sukobili su se odmah ispred domaćih ultrasa. Naravno, oni su odmah nastavili sa skandiranjem "Kosovo je Srbija". Spiker je odgovorio: "Ne nasjedajte na provokacije! Ne pjevajte što ste pjevali maloprije!"

Policija nakon meča okružila rumunjske ultrase koji su Kosovo vraćali Srbiji

Nakon što je meč konačno završen, rumunjski specijalci okružili su ultrase koji su transparentom i navijanjem poručili da je Kosovo dio Srbije te ih identificirali.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DETALJE DRAME

Golman Kosova na provokacije odgovorio primitivnom gestom

Samir Ujkani, golman Kosova koji je do prije devet godina branio za Albaniju, izlazeći s terena je odgovorio rumunjskim navijačima na uvrede i provokacije. Prolazeći ispod tribine domaćih ultrasa cinično se smijao gledajući ih i pri tome se hvatao za penis. 

Pročitajte više