Ovako je Sigurdsson odgovorio na izjavu da je on smrtna kazna za hrvatske trenere

NAKON što je HRS izabrao Islanđanina Dagura Sigurdssona za novog hrvatskog izbornika, javnost u Hrvatskoj bila je prilično zadovoljna. Navijači se nadaju da će ovaj trener, koji je s Njemačkom osvojio europsko zlato i olimpijsku broncu, napraviti velike stvari i s Hrvatskom. Međutim, bilo je i onih koji nisu bili presretni dolaskom Sigurdssona. Među njima je najglasniji bio nekadašnji zlatni olimpijac iz Atlante Nenad Kljaić. Kljaić je istog dana kad je potvrđeno da je Islanđanin novi izbornik na svom Facebooku oštro napao Savez.

"Čestitam, gospodo iz HRS-a, pod vodstvom Zokija. Upravo ste donijeli smrtnu presudu svim hrvatskim trenerima. Doveli ste stranca (koji je dobar trener) i tako obezvrijedili sve naše trenere. Samo da vas pitam, što će se dogoditi ako na OI-ju u Parizu ne uzmemo medalju? Hoćete li vi konačno u kompletu dati ostavke?" između ostalog je napisao Kljaić, koji je i u velikom intervjuu za Index objasnio zašto je to izjavio i dodao je kako i dalje stoji iza tih riječi. 

Sigurdsson razumije Kljaićevu izjavu 

U međuvremenu je Sigurdsson na klupi Hrvatske debitirao na fantastičan način i u Hannoveru je s tri pobjede odveo svoju novu momčad na Olimpijske igre u Parizu. Islandski su mediji pitali Sigurdssona da komentira Kljaićevu izjavu, a on je rekao kako razumije nezadovoljstvo nekih zbog dolaska stranog trenera.

"Nisam naišao na loš prijem, ali Savez je bio kritiziran zbog dolaska stranog trenera. Isto se dogodilo kad sam preuzeo Njemačku. Uvijek sam govorio da bi se vjerojatno isto dogodilo i na Islandu kad bi doveli stranog izbornika jer mislimo da imamo dobre trenere. To je sasvim normalna stvar", rekao je Sigurdsson za Visir.is.
 

Pročitajte više