Ove dvije zemlje imat će po pet klubova u Ligi prvaka

Foto: EPA

ITALIJA i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je UEFA. Dakle, po pet klubova iz Serie A i Bundeslige će igrati u idućoj sezoni najboljeg klupskog natjecanja. 

S proširenjem Lige prvaka na 36 momčadi iduće sezone, UEFA je rekla da će dva od četiri dodatna mjesta biti popunjena europskim savezima "s najboljim zajedničkim učinkom svojih klubova" u UEFA-inim natjecanjima. Nakon što su polufinalne utakmice Lige prvaka, Europa lige i Konferencijske lige završene ovog tjedna, UEFA je rekla da će Italija i Njemačka zajamčeno završiti u prva dva koeficijenta za klubove.

Kako stvari stoje, Borussia Dortmund je izvan prva četiri u Bundesligi, ali će se kvalificirati s petoga mjesta . Dortmund je također u finalu Lige prvaka gdje će igrati protiv Real Madrida. Ako pobijedi španjolskog velikana, ionako će se kvalificirati kao pobjednik , navodi UEFA.

Njihov njemački suparnik i prvak Bundeslige Bayer Leverkusen je u finalu Europa lige, gdje će se susresti s talijanskom Atalantom, koja trenutno drži peto mjesto u Serie A sa 60 bodova, koliko ima i Roma, dok Lazio zaostaje četiri boda.

Pročitajte više