Snježna kraljica

Ove sezone samo na televiziji. Snježna kraljica održat će se bez gledatelja

Foto: Sport-IT

MEĐUNARODNA skijaška federacija (FIS) i Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske službeno su odobrili održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2021. uz poštovanje najstrožih epidemioloških mjera.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske će se utrke održati 3. i 6. siječnja bez gledatelja i gostiju, a sukladno pravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti niti javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba.

Skijaši i novinari će biti smješteni u različitim hotelima

Da bi se maksimalno smanjila interakcija skijašica i skijaša sa svima ostalima uvedeni su dodatni mehanizmi zaštite u vidu tri tzv. balona - odvojenih za natjecateljske ekipe, medije i organizacijski tim - unutar kojih će se kretati svi koji sudjeluju u Snježnoj kraljici 2021., bez međusobnog miješanja između balona. Također, svi sudionici morat će imati negativan test na covid-19 ne stariji od 72 sata te svakodnevno ažurirati informacije o zdravstvenom stanju u svojoj FIS covid-19 putovnici.

Svi skijaši i skijašice i njihovi timovi dolaze u Zagreb prethodno testirani te će biti smješteni u hotelu The Westin, koji će biti zatvoren za ostale posjetitelje, a bit će testirano i osoblje hotela, dok će novinari biti smješteni u odvojeni hotel. Natjecateljski timovi će po dolasku na Sljeme imati posebne koridore za kretanje, kako bi se izbjeglo miješanje s radnicima na stazi. Ograničen je i broj novinara koji će se moći akreditirati za praćenje utrke uživo. Kako bi se izbjegao izravni kontakt sa skijašima, za novinare će biti organizirane virtualne konferencije za medije, a jedini press centar, onaj u cilju, imat će vrlo ograničen broj radnih mjesta.

Sljemenske utrke godinama bilježe jednu od najvećih gledanosti u Svjetskom kupu

Na sljemenskom Crvenom spustu najbolje svjetske slalomašice po 15. put borit će se za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice. Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju 3. siječnja 2021., s početkom prve vožnje u 12:30 i druge u 16 sati. Najbolji slalomaši sljemenskom stazom će se 12. put spustiti u srijedu 6. siječnja 2021., i to sa startom prve vožnje u 12:15, a druge u 15:30. Iako ih neće moći dočekati u cilju, ljubitelji skijanja i dalje će moći bodriti i pratiti najbolje svjetske skijašice i skijaše na Sljemenu putem prijenosa na programu HRT2.

Sljemenske utrke već godinama bilježe jednu od najvećih gledanosti među utrkama FIS Svjetskog skijaškog kupa, a 2020. ženska sljemenska utrka najgledanija je utrka FIS Svjetskoga kupa po TV gledanosti uživo, dok je muška utrka bila 4. najgledanija, iza Kitzbühela, Adelbodena i Wengena.

Pročitajte više