Ove zvijezde više nemaju klubove. Može ih se dovesti besplatno

Foto: EPA-EFE, Grafika: Index

OVOG LJETA, za razliku od prijašnjih godina, jako je puno velikih igrača ostalo bez ugovora te su mogli pregovarati s drugim klubovima. Najveća vijest je svakako da Lionel Messi karijeru nastavlja u Interu iz Miamija, a Karim Benzema je bio prvi nakon Cristiana Ronalda koji nije odolio zovu milijuna iz Saudijske Arabije i potpisao je za Al Ittihad.

Njegovim stopama krenuo je i N'Golo Kante, koji će mu postati suigrač, a Saudijci pokušavaju nagovoriti niz igrača da dođu u njihove klubove. Jedan od njih bio je Luka Modrić, koji je navodno odbio ogromnu ponudu iz Arabije i trebao bi još jednu godinu igrati u Realu. Ugovor službeno još nije produžio, ali to je navodno samo stvar formalnosti.

Zvijezde mijenjaju klubove

Sergio Busquets je napustio Barcelonu i odlučio je praviti društvo Messiju u Miamiju, a drugi klubovi su već razgrabili niz igrača kojima 30. lipnja istječu ugovori. Raphael Guerreiro ide u Bayern, Caglar Soyuncu u PSG, Naby Keita iz Liverpoola ide u Werder, Marco Asensio će u PSG kao i Milan Škriniar, a Edin Džeko karijeru nastavlja u Fenerbahčeu. 

Inter je zgrabio Marcusa Thurama iz Borussije Monchengladbach, a Ilkay Gundogan odlučio je potpisati za Barcelonu nakon preuspješne karijere u Manchester Cityju. Youri Tielemans potpisao je za Aston Villu, a Houssem Aouar ide u Romu.

Jako puno igrača je i dalje bez klubova, a s njima se može složiti jako dobra momčad za 0 eura. Na golu je Samir Handanovič, koji je izgubio status prvoga golmana Intera i neće produžiti ugovor. Na lijevom beku je Sead Kolašinac, koji još nije produžio s Marseilleom, a na desnom Juan Cuadrado, koji odlazi iz Juventusa nakon osam godina.

Ramos još nije potpisao

Yerry Mina napušta Everton, koji ga je platio 30 milijuna eura, a Sergio Ramos još nije produžio s PSG-om. Činilo se da će potpisati, ali pregovori su se zakomplicirali i 37-godišnji Španjolac i dalje razmatra svoje opcije.

Veznu liniju čine Oxlade-Chamberlain, Gagliardini i Adrien Rabiot, koji je opet počeo pregovarati s Manchester Unitedom. Juventus mu je ponudio dobar ugovor i njegova majka je na njega pristala, ali se onda javio United i lako je moguće da se Francuz na kraju predomisli.

Nekad vrijedio 100 milijuna eura, sad je slobodan igrač

Naše lijevo krilo Wilfried Zaha nakon osam godina odlazi iz Crystal Palacea, koji je svojevremeno za njega tražio 100 milijuna eura. On je u 458 utakmica za Palace zabio 90 i asistirao za 76 golova, ali novi ugovor neće potpisati i s 30 godina traži novi klub.

Isto vrijedi i za Roberta Firmina, koji je osam godina bio u Liverpoolu i bio je jedan od ključnih Kloppovih igrača u projektu uzdizanja slavnoga kluba. Brazilac je također dobio ponudu iz Saudijske Arabije koju još važe, a uz to ga želi još puno klubova.

Di Maria prema Benfici, ali žele ga i drugi klubovi

Angel Di Maria neće potpisati novi ugovor s Juventusom, a ne želi ga ni Max Allegri, koji pokušava složiti novu momčad. Di Mariju želi Benfica, u kojoj je igrao prije 13 godina, ali još je klubova u igri, a svjetski prvak još nije odlučio za koga će potpisati.

Na klupi ove momčadi su također zanimljivi igrači. Alexis Sanchez, iako ima već 34 godine, odlazi iz Marseillea nakon sjajne sezone. Tu su i Jonathan Bamba iz Lillea, Mariano Diaz iz Reala, kao i Radamel Falcao. Nove klubove traže Lucas Moura, Adama Traore i Matt Doherty.

Pročitajte više