Ovečkin: Kanada je zasluženo osvojila zlato, nije me briga što je Crosby zabio za pobjedu

NAJBOLJI ruski hokejaš Aleksandr Ovečkin, protekle dvije sezone najkorisniji igrač NHL lige (MVP), nije uspio dovesti svoju momčad do medalje na nedavno završenom olimpijskom turniru u Vancouveru.

U četvrtfinalu su se Rusima ispriječili domaćini Kanađani, koji su ih isprašili 7:3 te kasnije osvojili zlatnu medalju pobjedom u finalu nad Sjedinjenim Američkim Državama 3:2 u produžetku.

"Gledao sam samo produžetak, ali mislim da je Kanada zasluženo pobijedila. Igrali su bolje, djelovali su svježije u produžetku i stvorili su više prilika za gol", rekao je Ovečkin, koji se priključio svojoj momčadi Washington Capitalsima.

Na pitanje je li ga zasmetalo što je pobjednički gol za Kanađane u finalu zabio upravo njegov ljuti rival iz Pittsburgh Penguinsa Sidney Crosby, Ovečkin je rekao:

"U tom trenutku nije mi bilo važno."

Na kraju je sjajni Rus dao svoj ukupni dojam s Igara u Vancouveru.

"Cijelo je vrijeme atmosfera bila nevjerojatna. Zaista sam uživao. Ponekad je bilo teško uopće izaći na ulicu, jer je oko Olimpijskog sela bilo toliko ljudi, ali ostat će mi lijepa uspomena za cijeli život", zaključio je 24-godišnji Ovečkin koji će svoju prvu olimpijsku medalju loviti na Igrama u Sočiju za četiri godine.

Pročitajte više