Overeem ekskluzivno za Index: Cro Cop je arogantan, misli da je superstar, a čeka ga iznenađenje!

GOTOVO dva tjedna prošlo je od dugo najavljivane borbe Mirka Filipovića i Alistaira Overeema koja je bez sumnje razočarala oba borca, ali i cijeli svijet koji je očekivao spektakl, a na koncu dobio sve osim toga.

Nakon dva udarca koljenom u genitalije, Cro Cop nije mogao nastaviti, a sudac je bio prisiljen poništiti borbu kojom je do tada potpuno dominirao fizički iznimno moćni Nizozemac. Mirko je uspio zadati samo jedan pravi udarac (middle kick) s kojim nije uspio ozbiljnije ugroziti Overeema koji je bez većih problema, svaki put kada je to naumio, borbu uspio preseliti na parter. Fizička superiornost i desetak kilograma viška tu su dolazili do izražaja, a kada se Mirko na koncu uspio vratiti na noge uslijedili su kobni udarci "ispod pojasa" i to je bio kraj. No, Filipović je u najavi borbe naglašavao kako je fizička sprema i izdržljivost njegov veliki adut i da će s odmicanjem borbe njegove šanse rasti. To je ponovio i po povratku iz Japana.

"Moram priznati da je on imao inicijativu, pogotovo nakon mog prvog pada. Osim toga, vukao sam malu ozljedu koljena i nikako ga nisam mogao baciti sa sebe, jer mi potrebne obje noge za to. Mislim da ništa od toga nije bilo zabrinjavajuće za mene, jedino me bilo strah da sudac zbog prejakog krvarenja ne bi prekinuo meč. Overeem je dobro krenuo u meč, ali kondicija mu je najveća mana i pitanje je kako bi se meč dalje razvijao."

Iako je odmah po završetku borbe Overeem priznao nesportske udarce i izrazio žaljenje, jer je borba prekinuta, svoju je priča kasnije promijenio izjavivši da je Cro Cop odglumio ozljedu, jer nije htio nastaviti borbu.

"Uništio sam ga, totalno sam ga razbio. Prvi put sam ga udario koljenom, ali ne i drugi. Jednostavno, Cro Cop se više nije htio boriti", rekao je tada Overeem i zaključio:

"Podcijenio me, ali iako se želi ponovo boriti, rado ću ponovo potući jer ga želim dokrajčiti."

"Pripremam Mirku veliko iznenađenje"

Ovih smo dana uspjeli kontaktirati nizozemskog "Razbijača" koji je ekskluzivno za Index najavio njihov revanš koji bi se gotovo sigurno trebao dogoditi na Staru godinu. U njegovim riječima nije se moglo iščitati da žali zbog načina na koji je završila prva borba, a niti ovaj put nije propustio Filipovića nazvati arogantnim i bahatim. Overeem nije bio previše rječit kad je bilo govora o prvoj borbi koja je neslavno završila, ali je zato zvučao iznimno samopouzdano kada je riječ o revanšu.

Od kuda tolika netrpeljivost između vas i Mirka Filipovića? Dojam je da se radi o nečem višem od samo borbe?

"Iskreno mislim da je Mirko vrlo arogantan i bahat borac koji sam za sebe misli da je veliki 'superstar', a on to nije. Svi smo mi zapravo samo ljudi i najvažnije od svega je da se međusobno poštujemo i respektiramo. Meni je osim respekta vrlo važna i iskrenost."

No, dojam je da ste vi zapravo prvi počeli s provokacijama izazvavši Mirka poslije prve borbe u Dreamu?

"To je istina. On se borio protiv vrlo lakog protivnika, a stalno je pričao kako želi snažne top borce. Smatrao sam da je bitno reći Dreamovoj publici da želim borbu s njim."

Rekli ste da vas je Mirko zaobilazio u širokom krugu izbjegavši borbu stalno pronalazeći neke izlike?

"To je istina, izbjegavao me, međutim nije to mogao činiti duže vrijeme. Vidjet ćemo hoće li nakon što smo se prvi put potukli pokušati izbjeći revanš koji bi se trebao dogoditi na Staru godinu."

Cro Cop tvrdi da je kvalitetniji borac i da će njegova kvaliteta isplivati na kraju?

"Neka tvrdi što hoće, ne želim se više prepirati. Samo mu poručujem da imam veliko iznenađenje za njega."

Dobili ste petnaestak kilograma u kratkom razdoblju i dojam je da vam je izdržljivost najveći problem. I Mirko je dio svog optimizma gradio na boljoj kondiciji?

"To nije istina. Moja kilaža mi ne predstavlja nikakav problem i nemam nikakvih problema s kondicijom. Ona mi je donijela samo mnogo snage i poboljšala me kao borca."

U prvoj borci Filipović vas nije uspio zakačiti svojim lijevim high-kickom, međutim jednom je prilikom bio blizu.

"Vrlo jednostavno. Ne bojim se njegove lijeve noge", zaključio je uz smiješak Overeem.

Marko Petrak
Foto: Dream/NovaTV

Pročitajte više