Overeem izbačen iz Strikeforceovog Grand Prixa nakon bahate izjave!

ALISTAIR OVEREEM je maknut iz nastavka Strikeforcevog Grand Prixa i neće se boriti protiv Antonija “Big Foot Silve” u polufinalu – ovo je vijest koja je noćas šokirala sve ljubitelje MMA-ja, ali i razočarala poklonike Strikeforceovog Grand Prixa koji je sada izgubio velik dio svoje čari. Nakon što je već u prvom kolu ispao Fedor Emelianenko, natjecanje je sada ostalo i bez najveće zvijezde i Strikeforceovog prvaka.

"Ne plešem kako drugi sviraju"

Službeni razlog Overeemovog micanja je ozljeda nizozemskog razbijača iako je jasno da “nešto itekako smrdi” u cijeloj priči.  Vijest da postoje nesuglasice otkrio je sam Overeem, kada je u emisiji Ariela Helwanija, izjavio da je usred svađe sa Strikeforceom zbog termina nastavka Grand Prixa koji njemu ne odgovara.

“Strikeforce me molio da prihvatim borbu 10. rujna, no na to nisam pristao. Imam neke e-mailove u kojima me se moli i neka pitanja koja traže da odgovorim. Ne, borba nije potvrđena. Nisam je potvrdio i neću je potvrditi", rekao je Overeem i dodao:

“Ne znam što će se dogoditi. Prijetili su mi da će me izbaciti iz turnira, ako ne prihvatim meč. Ne znam hoće li to napraviti. Ne volim da mi se prijeti. Kada ljudi počnu pričati na taj način, onda im kažem, samo dajte, no budite sigurni da neću plesati kako vi svirate."

Mnogi su odmah špekulirali da bi Overeema zbog takvih izjava novi čelnici Strikeforcea mogli izbaciti, no prema službenoj verziji, ozljeda je učinila taj posao. Dana White je reagirao promptno i bez ikakog oklijevanja je obrisao Overeema iz kombinacija za nastup 10. rujna.

"10. rujan je datum kada Showtime želi da nastavimo, i taj datum će se morati poštovati. Zaista šteta što je Alistair nedostupan tada, no situacije kao te se događaju. Upravo zato imamo alternative u turniru", izjavio je predsjednik UFC-a Dana White dodavši kako je razlog njegovog brisanja iz ždrijeba ozljeda.

“Overeem je pod ugovorom, a kada mu mali prst zacijeli, dat ćemo mu još jednu borbu koja mu pripada”, ironično je dodao White jasno sugeriravši kako Zuffa smatra da bi se Overeem mogao boriti.

Silva: Overeem se odbio boriti protiv mene!

Overeemov status u kompaniji koja vodi UFC i Strikeforce nakon ovog incidenta sigurno nije bajan, a upravo je ovo vrijeme kada se zauzimaju startne pozicije prije pregovora oko novog ugovora. Strikeforce je pred gašenjem, a "The Reem" sigurno neće dobiti uvjete u UFC-u koje si je zamislio. Možda ipak završi u boks, a možda je upravo ta njegova izjava (da će se okrenuti prof. boksu) kumovala ovakvom reakcijom njegovih poslodavaca.

Da ozljeda i nje pravi razlog Overeemovog otkaza, potvrdio je i njegov nesuđeni protivnik - Antonio "Big Foot" Silva.

"Frustriran sam i razočaran da netko, koga smatraju najboljim borcem na svijetu, se jednostavno povuče iz natjecanja i odbije se boriti protiv mene. Overeem je sjajan dečko, ali mi se ovaj njegov potez ni malo ne sviđa", izjavio je Silva kada je čuo što se dogodilo.

Daniel Cormier zamjena!

Poznata je i zamjena za "The Demolition Mana". Umjesto Nizozemca, u polufinalu protiv "Big Foot" Silve nastupit će hrvač Daniel Cormier.

Pročitajte više