Overeem nokautirao Arlovskog u drugoj rundi, Struve poslao Bigfoota Silvu u mirovinu

Foto: UFC

ALISTAIR OVEREEM napokon je potvrdio ono što su od njega svi očekivali kad je pristigao u UFC. Došao je do pozicije gdje bi trebao napasti pojas teškaškog UFC prvaka, a to je postigao nokautiravši Andreia Arlovskog. Stefan Struve je također impresivno slavio pred vlastitim navijačima, odnosno za pobjedu protiv Bigfoota Silve trebao mu je doslovno jedan pravi udarac. Sjajne pobjede upisali su još dva europska borca, Gunnar Nelson i Nikita Krylov.

Overeem i Arlovski ponudili su ono što su fanovi očekivali, vrhunsku teškašku borbu gdje će odlučiti jedan udarac. Tog je pogodio Alistair Overeem, no krenimo od početka. U borbu je bolje ušao Bjelorus, a već nakon samo pola minute, Reem je uzdrman uz ogradu kaveza, no i dovoljno pribran da blokira nalet svog protivnika, a nakon toga se i izvuče. Arlovski nastavlja bolje do polovice runde, no onda gubi tempo, a Overeem preuzima kontrolu. Posebno je dobro izgledao posljednju minutu, nakon što je srušio Arlovskog i napravio podosta štete na podu.

U drugu rundu su obojica ušli još uvijek svježi, no i oprezniji. Svaki je povukao po par udaraca, koji ipak nisu bili dovoljno precizni, a onda početkom druge minute dolazi odluka. Overeem je provukao front kick, koji sjeda točno na bradu Arlovskog, a nakon toga odmah veže lijevi kroše, koji dovodi do pada na pod. Tamo Overeem skače i kreće u seriju, a sudac Marc Goddard prekida borbu kad je vidio da Arlovski nema šanse izaći iz ovog napada.

Overeemu je ovo četvrta pobjeda u nizu te vjerojatno osigurava napad na naslov prvaka u svojoj idućoj borbi. To je i zatražio te se nada toj borbi na UFC 205 u New Yorku. Nije mu bitno hoće li protivnik biti Werdum ili Miočić, Overeem je uvjeren kako je on idući, a to mu nitko ne može osporiti nakon ovakve pobjede.

Stefanu Struveu je samo 15 sekundi bilo potrebno da riješi problem zvan Antonio Silva, kojem je uistinu došlo vrijeme za zasluženu borilačku mirovinu. Sve je bilo gotovo doslovno prvim udarcem, nakon što je Brazilac napao, a Struve ga kvalitetno dočekao, pogodio koljenom u klinču, dodao par boksačkih tehnika, kojima ga je srušio na pod te tamo završio laktovima. Veliko je to olakšanje za Struvea, kojem je ova pobjeda bila nevjerojatno potrebna, a Bigfoot je sigurno završio svoj UFC put. Ukoliko dobro promisli, odlučit će kako mu je ovo posljednja borba u karijeri.

Jedan od najimpresivnijih boraca na programu bio je Gunnar Nelson, koji se fantastično vratio nakon poraza od Demiana Maie. Strašnom udaraču kakav je Albert Tumenov sjajno je parirao u stand upu, a kad ga je srušio, kontrola je bila još bolja. Tako je Nelson jako dobro odradio prvu rundu, a u drugoj je samo podigao taj nivo. Tumenov je bio iznenađen defenzivom Islanđanina te nije uspio plasirati gotovo niti jedan pravi udarac, a kad je drugi put završio na podu, brzo je bilo gotovo. U trenucima dok se Rus pokušavao oporaviti i ustati, Nelson je našao priliku za tranziciju te je došao do pozicije gušenja, kojom je završio borbu.

Impresivna je bila i Germaine de Randamie, koja je samo zaključila fantastičnu večer za Nizozemce, no mora se priznati kako simpatična Anna Elmose, nakon samo tri profesionalne borbe, ipak nije bila spremna za ovaj nivo. Dobro je Dankinja odgovarala u početku, radila je i zanimljiv pritisak uz rub kaveza, ali na muay thai tehniku desetorostruke svjetske prvakinje nije našla odgovor. Jedno od koljena pogodilo je duboko u trbuh Anne Elmose, a ona je pala na pod i nije bila u stanju nastaviti. Ne znamo da li je osjetila jetru ili je možda slomljeno koje rebro, no udarac je bio brutalan i jednostavno nije bilo šanse za nastavak borbe.

Novu impresivnu pobjedu upisao je Nikita Krylov, koji je još jednog protivnika savladao njegovim oružjem. Bio je to BJJ majstor Francimar Barrosso, a Ukrajinac ga je savladao gušenjem u drugoj rundi, nakon što je kroz cijelu borbu vrlo opušteno radio štetu i nije dozvoljavao pogrešku. Kvalitetno je na podu kontrolirao poziciju sve dok nije dočekao trenutak kad je stavio ruke oko vrata Brazilcu. Svoj niz neporaženosti nastavila je Karolina Kowalkiewicz, koja je izgubila prvu rundu od Heather Jo Clark, no impresivna je bila u iduće dvije te si osigurala odluku sudaca u svoju korist.

S uvodnog programa vrijedi spomenuti Rustama Khabilova, koji se oporavio nakon što je bio gotovo nokautiran te je Chrisa Wade savladao korištenjem impresivnog hrvanja koje posjeduje. Švedski Allstars gym slavit će nokaut pobjede Magnusa Cedenblada i Reze Madadia, a Kyoji Horiguchi je još jednom potvrdio koliko je fenomenalan borac. On je bio bolji od Neila Seery, koji jednostavno nije imao odgovor na brzinu japanskog borca, koji sada gleda prema novom napadu na titulu prvaka.

Zanimljivo je kako je pobjede na ovom eventu upisala čak deset boraca iz Europe te dva Japanca, a jedini Amerikanac koji je upisao trijumf bio je Josh Emmett, debitant iz Teama Alpha Male, koji je savladao Jona Tucka iz Guama te je tako spriječio da se prvi put u povijesti dogodi event bez ijedne pobjede američkog borca.

UFC Fight Night 87 – Rezultati

Alistair Overeem def. Andrei Arlovski – TKO (R2 1:12)
Stefan Struve def. Antônio Silva – TKO (R1 0:16)
Gunnar Nelson def. Albert Tumenov – SUB (R2 3:15)
Germaine de Randamie def. Anna Elmose – TKO (R1 3:46)
Nikita Krylov def. Francimar Barroso – SUB (R2 3:11)
Karolina Kowalkiewicz def. Heather Jo Clark – jednoglasna sudačka odluka

Rustam Khabilov def. Chris Wade – jednoglasna sudačka odluka
Magnus Cedenblad def. Garreth McLellan – TKO (R2 0:47)
Josh Emmett def. Jon Tuck – podijeljena sudačka odluka
Reza Madadi def. Yan Cabral – TKO (R3 1:56)

Kyoji Horiguchi def. Neil Seery – jednoglasna sudačka odluka
Leon Edwards def. Dominic Waters – jednoglasna sudačka odluka
Ulka Sasaki def. Willie Gates – SUB (R2 3:30)

Pročitajte više