Overeem spašava boks!? Apsolutni vladar slobodne borbe želi srušiti Klička

IAKO je Alistair Overeem u intervjuu zvučao poprilično ozbiljno i vrlo samouvjereno, ima li u njegovim najavama istine, moći ćemo saznati tek nakon završetka Strikeforceovog Grand Prixa u veljači 2012.

Ako pobijedi na Strikeforceovom Grand Prixu, Overeem  je već najavio da mu je želja ujediniti naslove prvaka Strikeforca i UFC-a. No, izjava koju je dao za poljske medije je iznenadila borilačku scenu. Nizozemski “Razbijač” ozbiljno razmišlja o prelasku u boks i izazivanju svjetskog prvaka Vladimira Klička!

"Da, ozbiljno razmišljam o tome. Taj potez bi pasao mojoj osobnosti jer uvijek tražim nove izazove. Bilo bi odlično napraviti tranziciju u boks i pobijediti najboljeg lika u tom sportu", objasnio je Overeem koji već sada drži tri svjetske titule; dvije u slobodnoj borbi (Strikeforce, Dream) i onu najugledniju u kick boxingu - prvaka K-1 organizacije.

"Kada bi mi dali dobre sparing partnere i kada bih odradio dobre pripreme, što mogu srediti, s mojom poviješću iz K-1, siguran sam da bih mogao slomiti pokoju kost", dodao je Overeem.

Već su se pojavile glasine da se samo radilo o spinu kojim se pokušava osigurati unosniji ugovor s UFC-om po uzoru na Nicka Diaza. I taj je Strikeforceov prvak, naime, priprijetio odlaskom u profesionalne boksačke vode što je na koncu rezultiralo vrlo bogatim ugovorom s najjačom svjetskom MMA organizacijom koja ga je odlučila pod svaku cijenu zadržati u slobodnoj borbi. Doduše, braća Kličko već godinama nemaju pravog protivnika u svijetu boksa - možda je rješenje upravo uvoz radne snage iz drugih sportova.

Pročitajte više