Ovo je 10 najboljih Hrvata prošlog vikenda. Na prvom mjestu veliko iznenađenje

Foto: Profimedia

LORENCO ŠIMIĆ je prema ocjenama SofaScorea najbolji hrvatski igrač prošlog vikenda. Bivši branič Hajduka i Rijeke danas igra za Ascoli, koji je u devetom kolu druge talijanske lige s 2:0 pobijedio Bari te se trenutno nalazi na 11. mjestu u konkurenciji 20 klubova.

Šimić, koji je u klub došao ovog ljeta iz Leccea, zabio je vodeći gol u 78. minuti. Osim toga, zabilježio je šest očišćenih situacija, po dva blokirana udarca i presijecanja, devet od 11 uspješnih duela i šest od 11 točnih dugih lopti. Sve to donijelo mu je ocjenu 8.6.

Podsjetimo, Šimić je karijeru započeo u Hajduku. Uz spomenute, igrao je za ukrajinsku Goverlu te talijanske klubove Sampdoriju, Empoli i SPAL, slovačku Dunajsku Stredu i poljski Lubin. Ima 26 godina, ugovor s Ascolijem vrijedi mu do 2024. uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

Ljubičić zabio dva gola

Ocjenu iznad osmice dobio je i Marin Ljubičić, strijelac dvaju pogodaka za LASK iz Linza u 12. kolu austrijske Bundeslige protiv Austrije. Igrač Hajduka na posudbi u 15. i 72. minuti, čime je došao do 13 golova 12 nastupa za austrijskog prvoligaša, koji se nalazi na trećem mjestu.

Ostali hrvatski nogometaši imaju ocjenu ispod osmice, a prvi među njima, odnosno treći u ukupnom poretku je Ante Rebić. Ofenzivac Milana asistirao je Sandru Tonaliju u 81. minuti za pobjedu aktualnog talijanskog prvaka protiv Verone u desetom kolu Serie A.

U top 10 Hrvata nalaze se i Toni Datković iz španjolskog drugoligaša Cartagene, U-21 reprezentativac Igor Matanović koji igra za St. Pauli u drugoj Bundesligi kao i branič Jakov Medić, zatim Zoran Arsenić i Fran Tudor iz poljskog Rakova, golman nizozemske Fortune Sittard Ivor Pandur te Petar Slišković iz indijskog Chennaiyina.

Pročitajte više